Κοροναϊός : «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να αναβληθούν» λέει Βρετανός αθλητής
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) πρέπει να απευθυνθεί στους αθλητές με «σαφήνεια, και διαφάνεια» σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόνισε ο Βρετανός αθλητής Γκάι Λέρμονθ, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της αναβολής τους.
Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επανέλαβε ότι η χώρα του συνεχίζει να προετοιμάζεται για την διεξαγωγή των Αγώνων όπως είχε προγραμματιστεί.
«Από την άποψη του αθλητή, χρειαζόμαστε σαφήνεια, διαφάνεια και ευελιξία», δήλωσε στο Guardian ο Λέρμονθ, που επρόκειτο να αγωνιστεί στο Τόκιο στα 800μ.
«Η συνέντευξη Τύπου που είδα από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας δεν με πληροφόρησε με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτοί οι Αγώνες θα γίνουν… Δεν έχουμε ιδέα πόσο άσχημα είναι αυτό που συμβαίνει και αυτό έχουμε δει μέχρι στιγμής μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου. Φυσικά η ΔΟΕ και όλος ο κόσμος θέλει επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για να συμβεί αυτό, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αναβληθούν, εκτός αν οι αρχές μπορούν να εγγυηθούν ότι θα είναι όπως συνήθως, κάτι που δεν πιστεύω ότι μπορούν. Αν η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι η χειρότερη κατάσταση θα φτάσει γύρω στο Μάιο ή τον Ιούνιο, ίσως να μην υπάρχουν καν αγώνες πρόκρισης», πρόσθεσε.
«Θα ήμουν χαρούμενος αν αναβληθούν οι Αγώνες τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο – ή ίσως αργότερα μέχρι το 2021 ή το 2022. Τουλάχιστον αυτό θα έδινε στους αθλητές χρόνο για να σχεδιάσουν, να προπονηθούν και, κυρίως, για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση».
- Ντόρτμουντ – Μάιντζ 4-0: «Πάρτι» για τους Βεστφαλούς
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.02.2026]
- Πέρασε από το Βελιγράδι η Ρεάλ (77-73) – Διπλό για την Ντουμπάι στο Μιλάνο (96-78)
- Sing for Greece 2026: Κλείδωσε η 14άδα του τελικού – Αυτά τα κομμάτια προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό
- Πίζα – Μίλαν 1-2: Μόντριτς σαν το παλιό καλό κρασί, «χτύπησε» στο 85′
- Πόσο εξαρτημένη είναι η Ευρώπη από την αμερικανική τεχνολογία

