
Ρεάλ Μαδρίτης: Άμυνα από… γρανίτη
Ιστορικές επιδόσεις καταγράφει τη φετινή περίοδο η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «Μερένχες» να μετρούν μόλις 13 γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα.
Διαχρονικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μάθει να μη στηρίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στην άμυνά της.
Μάλιστα, πολλές φορές η ανασταλτική λειτουργία της «βασίλισσας» έχει εξελιχθεί στην αχίλλειο πτέρνα της, με την παραβιασμένη εστία των «Μερένχες» να αποτελεί… συχνό φαινόμενο.
Την φετινή περίοδο, όμως, η ομάδα της Μαδρίτης παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπό.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, οι Μαδριλένοι έχουν καταφέρει να «χτίσουν» ένα σερί 21 αήττητων αγώνων και να βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με στήριγμα την άμυνά τους.
Χαρακτηριστικό είναι πως η Ρεάλ έχει δεχθεί μόλις 13 γκολ στο πρωτάθλημα στις 22 πρώτες αγωνιστικές, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία της!
Το προηγούμενο ρεκόρ των Μαδριλένων ήταν τα 14 γκολ παθητικό στις 22 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που είχε καταφέρει τρεις φορές στην ιστορία τους (1962, το 1965 και το 1988).
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτηρίζει «φυτώριο» τρομοκρατίας την Ευρώπη και επιτίθεται στις αριστερές δυνάμεις της
- Μέση Ανατολή: Μπαχρέιν και ΗΑΕ ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
- Λίβανος: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό
- Γαλλία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Χανταϊός: Το ζευγάρι από την Ολλανδία που πέθανε είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη
- Γάζα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Τραυματίστηκε γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς

