Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος : Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί ότι παρέλαβαν δημοσιονικό κενό - Καλεί σε αντιπαράθεση στοιχείων

Τσακαλώτος : Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί ότι παρέλαβαν δημοσιονικό κενό – Καλεί σε αντιπαράθεση στοιχείων

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Μάλιστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζει ανυπόστατους τους κυβερνητικούς χειρισμούς περί δημοσιονομικού κενού που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από τον Χρήστο Σταϊκούρα να αντιπαραθέσουν τα στοιχεία τους.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι μέσω φοροελαφρύνσεων και επιδομάτων στηρίζει την μεσαία τάξη, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντικρούει και τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι έλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιονομικό κενό.

Ειδικότερα, ανυπόστατους, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά να γίνει αύριο, Τρίτη, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αντίστοιχες επιστολές, σημειώνει σε δήλωση του, θα αποσταλούν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η δήλωση Τσακαλώτου

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει ότι:

«Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επειδή οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατοι, παρέδωσα επιστολή στον κ. Σταικούρα ζητώντας να γίνει αύριο συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχες επιστολές θα αποσταλούν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους Βουλής και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Η επιστολή του κ. Τσακαλώτου

«Πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επειδή οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατοι, δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη και επειδή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που μόλις βγήκε από την δεκαετή κρίση, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για τα πραγματικά δημοσιονομικά δεδομένα, αιτούμαστε συνάντηση, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, την πρώην Υπουργό Εργασίας και Τομεάρχη Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και την πρώην Υφυπουργό Οικονομικών και αναπληρώτρια Τομεάρχη Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024