Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προϋπολογισμός 2020 : Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Προϋπολογισμός 2020 : Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Συνεχίζεται στη Βουλή για τρίτη ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίζεται το βράδυ της Τετάρτης. Χθες, οι βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο τα μεγέθη του προϋπολογισμού αλλά και τις ελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή live   «Στον προϋπολογισμό του 2020 ενσωματώνονται […]

Συνεχίζεται στη Βουλή για τρίτη ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίζεται το βράδυ της Τετάρτης.

Χθες, οι βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο τα μεγέθη του προϋπολογισμού αλλά και τις ελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή live  

«Στον προϋπολογισμό του 2020 ενσωματώνονται όσα είχε πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αποκαθιστώντας έτσι την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού στα μάτια των Ελληνίδων και των Ελλήνων», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το σχέδιο του εθνικού προϋπολογισμού δεν περιέχει πρόσθετα μέτρα, αλλά αντίθετα, περιλαμβάνει ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις συνολικού ύψους 1,18 δισεκατομμυρίου ευρώ.

«Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης θέτει στο επίκεντρο τους πολίτες και τις ανάγκες τους, εφαρμόζοντας πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 έχει πάνω από όλα κοινωνικό πρόσημο με παρεμβάσεις για την οικογένεια και την υπογεννητικότητα, όπως η παροχή επιδόματος 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες, για κάθε παιδί που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που καλύπτουν πάνω από το 90% των οικογενειών, αλλά και με την υπαγωγή των ειδών βρεφικής ηλικίας στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13%» σημείωσε η κα Δούνια.

Το κοινωνικό σκέλος του προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 6% είπε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνοντας ότι οι προνοιακές δαπάνες αυξάνονται κατά 236 εκ ευρώ. Εκπληρώνεται η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι καμία επιδοματική πολιτική δεν καταργείται ή περικόπτεται, αλλά και η βούληση της κυβέρνησης για πιο διευρυμένη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συμπλήρωσε η κα Μιχαηλίδου.

Τσακαλώτος: Η ΝΔ μείωσε τον ΕΝΦΙΑ μόνο 63 εκ. ευρώ

Στο βήμα της Βουλής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε χθες, ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Η συμβολή της ΝΔ στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε χαρακτηριστικά,  είναι μόλις 63 εκατομμύρια ευρώ τ.

Ο κ. Τσακαλώτος  ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τον ΈΝΦΙΑ κατά 260 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας υπό τη μορφή ερωτήματος προς τον Θόδωρο Σκυλακάκη: «Η ΝΔ έκανε μείωση κατά 205 εκ. το 2019 και έχει προϋπολογίσει αύξηση 142 εκ. για το 2020, άρα η δική της συμβολή είναι μόνο 63 εκ.;»

Ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δηλώνοντας πως για το ότι η συμβολή της ΝΔ στην μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι μόλις 63 εκ. η απάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν «Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω…»

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024