
FT για άρση capital control: Οι επενδυτές ξεπερνούν τους φόβους και συρρέουν στην Ελλάδα
Oι FT χαρακτηρίζουν «ορόσημο» για την αποκατάσταση της χώρας στα μάτια των επενδυτών το τέλος των capital controls
Οι επενδυτές συρρέουν στην Ελλάδα καθώς η χώρα που υπήρξε παρίας των χρηματοπιστωτικών αγορών εξέρχεται από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, με τις τιμές των μετοχών να εκτινάσσονται και το κόστος δανεισμού κατρακυλά, αναφέρει το άρθρο των Financial Times, σχολιάζοντας την υποχώρηση των ελληνικών ομολόγων σε νέο ιστορικό χαμηλό σήμερα, μια εξέλιξη που έρχεται στον απόηχο της πλήρους άρσης των capital controls, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα.
Oι FT, που χαρακτηρίζουν «ορόσημο» για την αποκατάσταση της χώρας στα μάτια των επενδυτών το τέλος των capital controls, αναφέρουν ότι συνολικά ο ελληνικός δεκαετής τίτλος έχει υποχωρήσει κατά 250 μονάδες βάσης από την αρχή του έτους, κάτι που «αντικατοπτρίζει την απότομη στροφή από τις πιο σκοτεινές ημέρες της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, όταν η Αθήνα ήταν αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων».
«Αυτό δείχνει το πόσο μακριά έχει φτάσει η Ελλάδα», δήλωσε στους FT ο Νικ Γουόλ, της Merian Global Investors που κατέχει ελληνικά ομόλογα.
«Οι αποδόσεις φαίνονται αξιοσημείωτα χαμηλές. Ομως όλα τα άλλα είναι αξιοσημείωτα χαμηλά. Οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να τα αγοράζουν για τη θετική απόδοση», συμπλήρωσε.
Νέο ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του ελληνικού 10ετους
Υπενθυμίζεται ότι τα ελληνικά ομόλογα κατέγραψαν σήμερα εντυπωσιακό ράλι με την απόδοση του 10ετούς να αγγίζει το επίπεδο του 1,82% για πρώτη φορά στην ιστορία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η απόδοση του 25ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο επίπεδο που βρισκόταν το 10ετές στις αρχές Ιουνίου, στον απόηχο των ευρωεκλογών, ενώ μεγάλη πτώση κατέγραψε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,083% πλησιάζοντας στο ιστορικό χαμηλό του 0,973%.
- «Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες» για την Ελένη Αυλωνίτου που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στη Μερσίνη με τέσσερις νεκρούς
- Γενεύη: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο για τον Τσιτσιπά (2-0)
- «Η γη της ελιάς» – Όσα θα δούμε στο νέο συνταρακτικό επεισόδιο
- Έμπολα: Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Κονγκό – Έξι Αμερικανοί έχουν εκτεθεί στον ιό
- Μυστήριο με το θάνατο 47χρονου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ένας ψαράς