H κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής της νέας γενιάς του i10 το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο.

Όπως αφήνει να εννοηθεί το πρώτο αυτό σκίτσο, το κορεατικό city car θα ακολουθήσει μια πιο τολμηρή σχεδιαστική κατεύθυνση σε σχέση με το γνωστό παρόν του, ενώ όπως υπογραμμίζει η Hyundai, η πρώτη αυτή αποτύπωση θα είναι πολύ κοντά αισθητικά στο τελικό προϊόν.

Πλην των συμπερασμάτων που μπορεί να εξάγει κανείς από το σκίτσο του νέου i10 σε σχέση με την αισθητική του, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές προδιαγράφονται οι αναβαθμίσεις στο εσωτερικό του, όπου θα υποδεχθεί ένα νέο σύστημα infotainment με λειτουργικά Android Auto και Apple CarPlay, σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών και κάμερα οπισθοπορείας.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις της Hyundai το i10 θα αξιώσει τον τίτλο του ασφαλέστερου μοντέλου της κατηγορίας του χάρη σε μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφαλείας στα οποία περιλαμβάνονται σύστημα αυτόνομης πέδησης με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών, σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας και  ενεργό σύστημα υποβοήθησης φωτιστικών σωμάτων.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες για την γκάμα κινητήρων, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το κορεατικό city car θα εξακολουθεί να προσφέρεται με μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί ότι θα υπάρξει και έκδοση με κάποιου είδους επικουρική ηλεκτρική τεχνολογία.