Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα φτιάξετε γρανίτα καρπούζι

Πώς θα φτιάξετε γρανίτα καρπούζι

Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

700 γρ. σάρκα ώριμου καρπουζιού χωρίς κουκούτσια

100 γρ. μαύρη ζάχαρη

3-4 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού

Εκτέλεση 

1. Κόβετε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και συγκεντρώνετε τον χυμό που περισσεύει σε ένα μπολ. Κατόπιν, βάζετε τη ζάχαρη και τον χυμό του φρούτου σε μια κατσαρόλα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5΄ .

2. Στη συνέχεια, βγάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

3. Χτυπάτε τη σάρκα του καρπουζιού στο μίξερ μαζί με το κρύο σιρόπι και τον χυμό λεμονιού. Το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή και το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

4. Εναλλακτικά, το αδειάζετε  σε ένα μεταλλικό δοχείο παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη. Ανά 20-25 λεπτά αφρατεύετε το μείγμα με έναν αβγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τουλάχιστον 5 φορές.

5. Αν θέλετε, μοιράζετε το μείγμα σε θήκες παγωτού για ξυλάκι και το βάζετε στην κατάψυξη. Οταν παγώσουν καλά, τα βουτάτε λίγο σε ζεστό νερό για να βγουν εύκολα.

6. Προαιρετικά μπορείτε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία να φτιάξετε και γρανίτα ακτινίδιο μοιράζοντας το μείγμα στις θήκες παγωτού για ξυλάκι.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024