Νέα διαρροή για… καθαίρεση Πάουελ από τον Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, μεταδίδει το Bloomberg.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ και να τον υποβιβάσει σε απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.
Δεν σχεδιάζει να το κάνει άμεσα
Ωστόσο, δεν σχεδιάζει να το κάνει άμεσα, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.
Ο Τραμπ πιέζει τη Fed να μειώσει τα επιτόκιά της. Τον Οκτώβριο, υποστήριξε ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα έχει «τρελαθεί» επί των ημερών του Πάουελ.
Η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους εντεινόμενους διεθνείς και εγχώριους κινδύνους για την οικονομία, μειώνοντας τα επιτόκιά της ήδη από τον επόμενο μήνα.
Πάντως, διατήρησε αμετάβλητο το κατευθυντήριο επιτόκιό της μέχρι νεοτέρας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νομιμοποιούνται υπόγεια… με θέα
- Πρέβεζα: 51χρονος αστυνομικός πέθανε εν ώρα υπηρεσίας
- Γιορτή σήμερα 16 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων υπερακριβείας με την κόρη του









