Νέα διαρροή για… καθαίρεση Πάουελ από τον Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, μεταδίδει το Bloomberg.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι έχει την εξουσία να καθαιρέσει τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ και να τον υποβιβάσει σε απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.
Δεν σχεδιάζει να το κάνει άμεσα
Ωστόσο, δεν σχεδιάζει να το κάνει άμεσα, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.
Ο Τραμπ πιέζει τη Fed να μειώσει τα επιτόκιά της. Τον Οκτώβριο, υποστήριξε ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα έχει «τρελαθεί» επί των ημερών του Πάουελ.
Η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους εντεινόμενους διεθνείς και εγχώριους κινδύνους για την οικονομία, μειώνοντας τα επιτόκιά της ήδη από τον επόμενο μήνα.
Πάντως, διατήρησε αμετάβλητο το κατευθυντήριο επιτόκιό της μέχρι νεοτέρας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Λίβανος: Πλήγμα του Ισραήλ σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό – Νεκροί και τραυματίες
- Roblox: Πεδίο δράσης παιδεραστών και predators για την κομητεία του Λος Άντζελες – Ντόμινο καταγγελιών
- Ολυμπιακός: Το πρόγραμμά του στον προημιτελικό όμιλο του Champions League
- Κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα τρία ΑΦΜ που ενώ δεσμεύτηκαν το 2022, εισέπραξαν κανονικά το… 2024
- Μαϊάμι, θάλασσα και Σοφία Βεργκάρα – Το αισθησιακό throwback της ηθοποιού
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν χάνει τον πόλεμο, ο στρατός απελευθέρωσε 300 km2 στο νότο







