Η Γκιόλα Θάσου και το Σαρακήνικο Μήλου στις δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες της Ευρώπης
Σύμφωνα με τo European Best Destinations, ένα διαδικτυακό τόπο που παρουσιάζει τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς ανά κατηγορίες, δύο νησιά της πατρίδας μας συγκαταλέγονται στη λίστα με τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες της γηραιάς ηπείρου: η Θάσος και η Μήλος
Σύμφωνα με τo European Best Destinations, ένα διαδικτυακό τόπο που παρουσιάζει τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς ανά κατηγορίες, δύο νησιά της πατρίδας μας συγκαταλέγονται στη λίστα με τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες της γηραιάς ηπείρου: η Θάσος και η Μήλος.
Μάλιστα, η Γκιόλα της Θάσου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον εν λόγω κατάλογο του European Best Destinations, όπου η Θάσος χαρακτηρίζεται επίγειος παράδεισος, με μαγευτικά δάση, βουνά και υπέροχες παραλίες.
Η Γκιόλα, φυσική πισίνα με γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, στη νότια ακτογραμμή του νησιού, κοντά στον παραθεριστικό οικισμό Αστρίς.
Εξάλλου, το φημισμένο Σαρακήνικο της Μήλου, μια πραγματικά μοναδική δημιουργία της φύσης, καταλαμβάνει την έκτη θέση στον κατάλογο του European Best Destinations.
Σε απόσταση 5 χλμ Α από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, το Σαρακήνικο είναι μια ακρογιαλιά εξαιρετικής ομορφιάς, με κάτασπρους λείους βράχους, σπηλιές και μικρή αμμουδιά.
Ιδού ολόκληρη η λίστα του European Best Destinations με τις καλύτερες φυσικές πισίνες της Ευρώπης:
1. Γκιόλα, Θάσος, Ελλάδα
2. Εθνικό Πάρκο Krka, Κροατία
3. Saturnia, Ιταλία
4. Grotta della Poesia, Lecce, Ιταλία
5. Blue Lagoon, Ισλανδία
6. Σαρακήνικο, Μήλος, Ελλάδα
7. Imotski, Κροατία
8. Porto Moniz, Μαδέιρα, Πορτογαλία
9. Miskolc, Ουγγαρία
10. Pamukkale, Τουρκία
- «Δεύτερη ευκαιρία» για τα διατηρητέα
- Στη φυλακή οδηγείται η Ελένη Ζαρούλια
- Νεότερα στοιχεία για τον 20χρονο στη Θεσσαλονίκη – Τον μαχαίρωσαν στην πλάτη
- Χιτ – Μπακς 112-105: Δεν έφτανε ο Γιάννης για τα «Ελάφια» (vid)
- Η Ελένη Μενεγάκη βάζει τέλος στις φήμες για την προσωπική της ζωή – «Το θέμα τελειώνει εδώ»
- «Κουίζ Κανίς; Πόσο καλά ξέρεις τους σκύλους;» – Ένα βιβλίο που θα ενισχύσει οικονομικά φιλοζωικά σωματεία






