Εκλογές 2019: Μάθετε γρήγορα και εύκολα πού ψηφίζετε
Οι λόγοι επιλογής των δύο διαφορετικών τμημάτων έγινε σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μεγάλα εκλογικά τμήματα, όπου σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να στηθούν τέσσερις κάλπες
Σε δύο διαφορετικά εκλογικά τμήματα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολίτες στις εκλογές της 26 Μαΐου. Προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων που ψηφίζουν είτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις», είτε καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ.
Οι λόγοι επιλογής των δύο διαφορετικών τμημάτων έγινε σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου:
- να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μεγάλα εκλογικά τμήματα, όπου σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να στηθούν τέσσερις κάλπες
- οι πολίτες να εξυπηρετούνται από 2 δικαστικούς αντιπροσώπους
- οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταμετρούν μόνο 2 κάλπες
Ωστόσο υπάρχουν και αντιδράσεις καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αναμένεται να προκληθεί αλαλούμ, με τους ψηφοφόρους να αναζητούν τα εκλογικά κέντρα, ενώ προσθέτουν πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψηφοφόροι αναμένεται να ταλαιπωρηθούν.
Η διαδικασία μέσω του ypes.gr
Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα πεδία επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, έτος γέννησης, όνομα μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία ειδικός εκλογικός αριθμός (εφόσον τον γνωρίζουν) και επώνυμο, και πατώντας αναζήτηση θα μάθουν τα στοιχεία που χρειάζονται.
- Παζλ για δυνατούς λύτες: Είναι ο Μάρλον Μπράντο ο αληθινός πατέρας του μικρότερου γιου του Μάικλ Τζάκσον;
- «Έφυγε» ο Ρολάν Κουρμπίς που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό
- Αρχαίος τάφος στην Τουρκία ίσως φιλοξενούσε συγγενή του βασιλιά Μίδα
- Inside Iran’s Most Dangerous Uprising in Decades
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά



