Σιτάρι σαν ριζότο, με λαχανικά α λα γεμιστά
Αντικαθιστούμε το ρύζι με σιτάρι και μαγειρεύουμε ένα νοστιμότατο πιάτο γεμάτο αρώματα.
Spotlight
-
Δίκη για Ίριδα και Μαλένα: Ξέσπασε σε λυγμούς η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου – Τι κατέθεσε
-
Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Απεχθάνομαι το ιρανικό καθεστώς, αλλά έχει δίκιο – Ένοχες οι ΗΠΑ»
-
«Αυτό είναι σκουπίδι»: Κάντε πίσω influencers, ήρθαν οι de-influencers
-
Νίσυρος: Σοκαρισμένος ο δήμαρχος με τις καταγγελίες – «Βρισκόμαστε εν μέσω κοινωνικού τυφώνα»
Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 10 ώρες, Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά (για 4 μερίδες)
300 γρ. σιτάρι, μουλιασμένο αποβραδίς σε νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. φέτα, τριμμένη
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σουρώνουμε το μουλιασμένο σιτάρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σιτάρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε τα υλικά μας με νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για περίπου 15 λεπτά. Διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς. Ρίχνουμε το βούτυρο, τη φέτα και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις