Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεβίθια φρικασέ με καυκαλήθρες και μάραθο

Ρεβίθια φρικασέ με καυκαλήθρες και μάραθο

Οι καυκαλήθρες και το μάραθο χαρίζουν τα αρώματα τους σε αυτό το νηστίσιμο πιάτο.

Προετοιμασία 20′, Αναμονή 8 ώρες, Μαγείρεμα 1 ώρα και 30′,

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. ρεβίθια Φενεού
150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
150 γρ. καρότα
100 γρ. φινόκιο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό που να τα καλύπτει κατά τρία δάχτυλα.
Υστερα από 30′ προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το φινόκιο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40′, μέχρι να γίνουν τα ρεβίθια.

Παίρνουμε 1 κουτάλα από τα υγρά και 1 κουτάλα ρεβίθια και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (ή τα περνάμε από το μπλέντερ) μέχρι να γίνουν κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να χυλώσει.

Ρίχνουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες, μαγειρεύουμε για ακόμη 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και τον μάραθο.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024