
Νέα αποκλιμάκωση στην απόδοση του 10ετους ομολόγου
Νέα σημαντική αποκλιμάκωση κατά περίπου 0,4% εμφανίζει την Πέμπτη το πρωί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύται στη δευτερογενή αγορά στο 3,4% απο 3,44% που έκλεισε χθες το απόγευμα στην ΗΔΑΤ
Νέα σημαντική αποκλιμάκωση κατά περίπου 0,4% εμφανίζει την Πέμπτη το πρωί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύται στη δευτερογενή αγορά στο 3,4% απο 3,44% που έκλεισε χθες το απόγευμα στην ΗΔΑΤ. Το περιθώριο έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων υποχωρεί στο 3,42% έναντι 3,47%.
Η επαναβεβαίωση εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022, συνέβαλε στο να ενισχυθεί η ανοδική τάση στην αγορά των ομολόγων. Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του Οκτωβρίου το ΔΝΤ ανέβασε τον πήχυ του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018 στο 3,8% από 3,5%.
Τέλος, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος θα έχει φτάσει στο 183% του ΑΕΠ το 2018 (από 188% που προβλεπόταν τον Οκτώβριο), ενώ θα μειωθεί στο 174% το 2019, στο 167% το 2020 και στο 147% ως το 2023.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
- Αφθώδης πυρετός: Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους
- Ο αστρολάβος του Αφζάλ – «Υπερυπολογιστής» του 17ου αιώνα βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sotheby’s




