Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλατσαριά με χόρτα εποχής, μανιτάρια, άρωμα μαύρης τρούφας και γαλοτύρι

Μπλατσαριά με χόρτα εποχής, μανιτάρια, άρωμα μαύρης τρούφας και γαλοτύρι

Αν βρούμε άγρια μανιτάρια, φρέσκα ή αποξηραμένα, αντικαθιστούμε αυτά της συνταγής με τα άγρια

Προετοιμασία 1 ώρα, μαγείρεμα 1 ώρα, κόστος 14€

Υλικά (για 1 μεγάλο ταψί) 
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
600 ml χλιαρό νερό
30 ml ελαιόλαδο
5 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι, σε μέτρια κομμάτια
1 κιλό σέσκουλα, σε μέτρια κομμάτια
1 πράσo, ψιλοκομμένo
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ. λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, χοντροκομμένα
30 ml ελαιόλαδο
10 ml λάδι τρούφας (σε ντελικάτεσεν, αν δεν βρούμε κάποιο καλό ή αν δεν έχουμε, το παραλείπουμε)
200 γρ. γαλοτύρι Ιωαννίνων
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι, για το σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, το πράσο, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλατίζουμε με 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, τα τρίβουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Κατόπιν, τα μεταφέρουμε σε ευρύχωρη λεκάνη και προσθέτουμε τα χόρτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.

Ζύμη 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να δημιουργηθεί χυλός.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μισό χυλό και απλώνουμε τη γέμιση. Τέλος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τη γέμιση, αραιώνοντάς τον με λίγο νερό, και ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Σερβίρουμε με το γαλοτύρι.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024