Πράσινα φασολάκια στον φούρνο με λεμόνι και καρύδια
Τα ψητά φασολάκια έχουν πολύ διαφορετική γεύση και υφή από εκείνα της κατσαρόλας. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως γαρνιτούρα κρέατος ή πουλερικών. Είναι προτιμότερο να τα μαγειρέψετε μια ημέρα που σκοπεύετε να ανάψετε τον φούρνο για να μαγειρέψετε κάτι άλλο (π.χ. μπιφτέκια, ρολό χοιρινό, κοτόπουλο) ώστε να εκμεταλλευτείτε την ενέργεια που θα καταναλωθεί.
Spotlight
-
Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας - Αυτή είναι η ιστορία των Milli Vanilli
-
Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή της ανατροπής της μπετονιέρας στο Χαϊδάρι
-
Πάσχα με μειωμένες δαπάνες – Αλλάζουν συνήθειες οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας
-
Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία
Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. πράσινα φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
200 γρ. κρεμμυδάκια στρογγυλά (κοκκάρια), κατεψυγμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 ακόμη για το σκεύος
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ακέρωτου
4 κουτ. σούπας κουκουνάρια
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε τα φασολάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 25×40 εκ. περίπου και απλώνουμε τα φασολάκια. Ψήνουμε για περίπου 15′ – 20′, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς καφέ χρώμα.
Ταυτόχρονα σε ένα τηγανάκι, σε χαμηλή φωτιά, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για 5′, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα φασολάκια με το ξύσμα και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις