Συνεχίζει να προκαλεί ο Ζάεφ: «Μακεδονική η ταυτότητα και η γλώσσα μας»
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της πΓΔΜ που είναι μακεδονική
Συνεχίζει να επιμένει στην ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζαέφ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, υποστήριξε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της χώρας και πως πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της πΓΔΜ που είναι μακεδονική.
Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ζάεφ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και σημείωσε ότι θα βρεθούν οι 80 βουλευτές που απαιτούνται για την τρίτη ψηφοφορία στην Βουλή της πΓΔΜ.
«Ενισχύουμε την αξιοπρέπεια μας ως χώρα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα μας που είναι μακεδονική. Ανοίγουμε τις προοπτικές μας και πιστεύω ότι η πΓΔΜ θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.» είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Οι συζητήσεις ξεκινούν στην Βουλή των Σκοπίων στις 9 Ιανουαρίου.
- Μπαρτζώκας: «Το να γίνω προπονητής του Ολυμπιακού ήταν όνειρο ζωής» (vid)
- Καιρός: Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο θα κάνει το 2026 – Προβλέψεις και για χιονοκαταιγίδες, τι θα γίνει στην Αττική
- Έτοιμη η προμελέτη για τη σύνδεση πηγών στην Καλαμάτα
- Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: Παντρεύτηκε πριν γίνει μητέρα
- Δεμένο εδώ και 2 μήνες στο λιμάνι του Ηρακλείου φορτηγό πλοίο – Κραυγή απόγνωσης από τους 8 ναυτικούς
- Κύπρος: Βοηθούσε γυναίκα να παρκάρει και βρέθηκε διασωληνωμένος – Εγκλωβίστηκε ο λαιμός του στην πόρτα

