Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκο Παππά, μάλλον δεν διέκοψες σχέσεις με τον «ταμία» Πετσίτη το 2015

Νίκο Παππά, μάλλον δεν διέκοψες σχέσεις με τον «ταμία» Πετσίτη το 2015

Ο Νίκος Παππάς προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον Μανώλη Πετσίτη, «δίνοντάς» τον ως άνθρωπο των επιχειρηματιών. Όμως, τα στοιχεία αλλά και οι φωτογραφίες του Παναγιώτη Σκούτα στα social media, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, δείχνουν ότι μάλλον συνέχισε να συνεργάζεται μαζί του και μετά το 2015…

Προχτές ο Νίκος Παππάς παραδεχόταν ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ένας συμμαθητής και φίλος του και κάποιος που είχε δουλέψει «εθελοντικά» για αυτόν στο παρελθόν.

Προσέθετε, διακριτικά ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πορεία του», αλλά επί της ουσίας ήταν ως εάν να παραδέχεται τη φιλία και τη συνεργασία.

Όμως, σήμερα και ύστερα από τον καταιγισμό στοιχείων για τον Πετσίτη και τη σχέση του τόσο με επιχειρηματίες όπως ο Λαυρεντιάδης όσο και με το Μέγαρο Μαξίμου, «εκπρόσωπος» του οποίου δήλωνε ο κάποτε σερβιτόρος και μετά «συνεργάτης επιχειρηματιών», ο Νίκος Παππάς άλλαξε γραμμή.

Δημοσιεύτηκε έτσι στην Εφημερίδα των Συντακτών άρθρο, εμφανώς στηριγμένο σε κατευθυνόμενη πληροφόρηση, το οποίο προσπαθούσε να πείσει ότι ο Παππάς τα είχε σπάσει με τον Πετσίτη από το 2015.

Το άρθρο «δίνει» τον Πετσίτη, υποστηρίζοντας ότι «έπαιζε “διπλό” παιχνίδι, μεταφέροντας πληροφορίες και εκδουλεύσεις σε εκείνους που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά και είχαν ήδη εκπονήσει τεράστια επενδυτικά σχέδια.»

Μάλιστα, το κείμενο συμπληρώνει «υπαινικτικά»: «Ίσως να είναι και σύμπτωση, αλλά η απομάκρυνσή του συνέπεσε με την αφετηρία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών».

Βέβαια αυτή προσπάθεια αποστασιοποίησης δεν πολυταιριάζει με μια σειρά άλλα στοιχεία:

Δεν ταιριάζει με τις πληροφορίες ότι παρέμεινε γνωστός στην «πιάτσα» ως άνθρωπος που είχε σχέση  με το Μαξίμου.

Δεν ταιριάζει με τις καταγγελίες Κιτσάκου ότι ο Πετσίτης μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ ως με «υπηρεσιακή» ιδιότητα.

Δεν ταιριάζει με τα στοιχεία για το πώς έφτιαξε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την ονομασία «Παλαιά Προσφυγικά Αλεξάνδρας» ύστερα από τροπολογία για την εκμετάλλευση των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ταιριάζει με το ότι μόλις πέρσι ο Παναγιώτης Σκούτας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ του έγραφε στον «τοίχο» του Πετσίτη στο  facebook «Πολύχρονος αδελφέ».

Ας μην κοροϊδευόμαστε, εάν ο Παππάς τα είχε σπάσει με τον Πετσίτη, ένας τόσο στενός συνεργάτης του όπως ο Σκούτας δεν θα πήγαινε να γράψει τόσο εγκάρδιες ευχές για κάποιον που ο Παππάς θεωρούσε «λαμόγιο». Σε αυτά οι ΣΥΡΙΖαίοι και προσεκτικοί είναι και ξέρουν πώς λειτουργούν τα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μήπως λοιπόν η αλήθεια είναι ότι ο Πετσίτης, του υποτιθέμενου «διπλού παιχνιδιού» και των σχέσεων με επιχειρηματίες, παρέμεινε τμήμα ενός «υποσυστήματος» του Μαξίμου.

Το 2017 ο Σκούτας στέλνει χρόνια πολλά στον Πετσίτη

Μήπως όντως ήταν ένας «ταμίας», δηλαδή ο αναγκαίος ενδιάμεσος για διαδρομές «πολιτικού χρήματος»;

Μήπως η κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς απλώς προσπαθούν καθυστερημένα να κάνουν damage control για να μη φανεί ακριβώς και αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί «ταμίες», «ενδιάμεσους», «εκπροσώπους» για τις σχέσεις με τους επιχειρηματίες όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις;

Σε τελική ανάλυση, «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Ας δώσουν όλα τα στοιχεία στο φως.

Όχι, όμως, «έτοιμα» άρθρα.

Ούτε προσπάθειες να μας υποδείξουν «αποδιοπομπαίους τράγους», γιατί η ευθύνη, σε τελική ανάλυση, δεν είναι ποτέ του «ταμία». Ούτε μόνο του «επιχειρηματία».

Και ας φωνάξουν και τους εισαγγελείς να ψάξουν και αυτοί.

Για να ξέρουμε όλοι πραγματικά τι μας γίνεται.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024