Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εχει κάτι από Φέργκιουσον

Εχει κάτι από Φέργκιουσον

Ο Ολυμπιακός φέτος θυμίζει το μέταλλο της φεργκιουσιονικής Γιουνάιτεντ. Στο 45% των αγώνων που έχει δώσει στη Σούπερ Λίγκα έχει πετύχει γκολ στις καθυστερήσεις κατακτώντας εννέα βαθμούς

Στην εποχή της παντοδυναμίας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκατομμύρια τηλεθεατές ήξεραν πως δεν πρέπει να πατήσουν το κουμπί του τηλεκοντρόλ αν οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν έστω και μία ελπίδα να γυρίσουν το παιχνίδι.
Ο Σκωτσέζος είχε σμιλέψει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ως άλλος τεχνίτης της αρχαιότητας σε παριανό μάρμαρο. Ισως να ήταν η ξεροκεφαλιά που έφερε το DNA του, το πείσμα του, τα παγωμένα ναυπηγεία στα οποία εργάστηκε πιτσιρικάς που τον μεταμόρφωσαν σε έναν σκληροτράχηλο προπονητή που είχε αφαιρέσει τη λέξη «ήττα» από το λεξιλόγιό του.
Οταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πίσω στο σκορ ο μέσος όρος του χρόνου των καθυστερήσεων που κρατούσαν οι διαιτητές ήταν τέσσερα λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Οι ρέφερι, κυρίως οι νέοι, έτρεμαν την οργή του Φέργκιουσον και φρόντιζαν να είναι τυπικοί στον συγκεκριμένο τομέα των καθηκόντων τους.
Οταν βέβαια ο Φέργκι πήρε το καπέλο του και επέστρεψε στην αγκαλιά της αγαπημένης του Κάθι με την υπόσχεση πως δεν θα φύγει ποτέ ξανά, η ψυχολογία του νικητή της Γιουνάιτεντ εξατμίστηκε όπως οι φουσκάλες ανθρακούχου νερού σε καύσωνα.
Ο Ολυμπιακός φέτος θυμίζει το μέταλλο της φεργκιουσιονικής Γιουνάιτεντ. Στο 45% των αγώνων που έχει δώσει στη Σούπερ Λίγκα έχει πετύχει γκολ στις καθυστερήσεις κατακτώντας εννέα βαθμούς.
Αν κάποιος πρέπει να πιστωθεί αυτή την «υπερτροφική ψυχολογία» αυτός δεν είναι άλλος από τον προπονητή της ομάδας, τον Πέδρο Μαρτίνς. Το πώς έχει καταφέρει να αλλάξει το λογισμικό της σκέψης των παικτών του Ολυμπιακού μόνο αυτός το ξέρει.
Οι συνεχείς νίκες που επιτυγχάνονται στις καθυστερήσεις όχι μόνο βελτιώνουν περαιτέρω την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού αλλά αποτελούν πλήγμα για τους αντιπάλους στον ίδιο τομέα. Ο ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται πως δεν κάνει περίπατο στην εξοχή. Νιώθει πως παραμονεύει ένας αντίπαλος που θα εκμεταλλευτεί το παραμικρό του λάθος και η ψυχολογία του τείνει να γίνει τρηματώδης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024