Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
On The Wall στο Παρίσι: Η επιρροή του Μάικλ Τζάκσον στις τέχνες

On The Wall στο Παρίσι: Η επιρροή του Μάικλ Τζάκσον στις τέχνες

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το θάνατο του «βασιλιά της ποπ», το Γκραν Παλέ, στο Παρίσι, εξερευνά την επιρροή που άσκησε ο Μάικλ Τζάκσον στους σύγχρονους καλλιτέχνες από τη δεκαετία του 1980 έως τις μέρες μας, με την έκθεση "On The Wall" («Στον Τοίχο»)

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το θάνατο του «βασιλιά της ποπ», το Γκραν Παλέ, στο Παρίσι, εξερευνά την επιρροή που άσκησε ο Μάικλ Τζάκσον στους σύγχρονους καλλιτέχνες από τη δεκαετία του 1980 έως τις μέρες μας, με την έκθεση «On The Wall» («Στον Τοίχο»).

Μετά το Λονδίνο, η έκθεση «On The Wall», με σημείο αναφοράς το άλμπουμ «Off the wall» του 1979, ανοίγει τις πύλες της αύριο, Παρασκευή, παρουσιάζοντας περισσότερα από 120 έργα (ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και βίντεο), σε μια προσπάθεια να δείξει την καλλιτεχνική επίδραση του τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 2009 και ο οποίος ήταν μια από τις προσωπικότητες του 20ού αιώνα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μουσική, στο χορό, στα βιντεοκλίπ και στη μόδα.

Ο Άντι Γουόρχολ, του οποίου πολλές φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον παρουσιάζονται στην έκθεση, ήταν ένας από τους πρώτους που καταγοητεύτηκαν από το παιδί-αστέρι που έγινε παγκόσμια διασημότητα. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε το 1977, λίγο μετά τα γυρίσματα του «The Wiz», μια διασκευή του μιούζικαλ «Ο Μάγος του Οζ».

«Είναι συχνές οι σχέσεις μεταξύ της μουσικής και των πλαστικών τεχνών, αλλά ουδέποτε απέκτησαν τόση έκταση όση με τον Μάικλ Τζάκσον. Στον αμερικανό τραγουδιστή άρεσε η μεγάλη ιστορία της τέχνης» υπογραμμίζει η Βανέσα Ντεκλό, γενική επιμελήτρια της έκθεσης στο Γκραν Παλέ.

Μερικές φορές ο βασιλιάς της ποπ είχε άμεση συνεργασία με εικαστικούς, όπως ο αμερικανός ζωγράφος Κεχίντε Ουάιλι, ο οποίος απαθανάτισε το μουσικό ως έφιππο μονάρχη, παίρνοντας έμπνευση από το πορτρέτο του έφιππου βασιλιά Φιλίππου Β’ από τον Ρούμπενς το 1628.

Άλλωστε, ο εντυπωσιακός αυτός πίνακας επιλέχθηκε για να υποδέχεται τον επισκέπτη της έκθεσης.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024