Μακεδονικό: Ποσοστό 91% συγκεντρώνει το «Ναι» – 33,9% το ποσοστό προσέλευσης
Ποσοστό περίπου 91% έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής του «ΝΑΙ», σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, έναντι του 6% του «ΟΧΙ», στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα
Ποσοστό περίπου 90,7% έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής του «Ναι», σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, έναντι του 6,3% του «Όχι», στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα, ενώ το 65,35% αγγίζει το ποσοστό της αποχής.
Το ποσοστό αυτό προκύπτει από το 20% του συνόλου όσων κατέφτασαν στις κάλπες που πρόκειται για το 33,9% των πολιτών.
Επιμένει ο Ζάεφ
«Οι ψηφοφόροι ψήφισαν με υπερηφάνεια. Περιμένω πως η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισε, ψήφισε «υπέρ» παρά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
«Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πολίτες οι οποίοι ψηφίζουν. Οι πολίτες που ψήφισαν ενέκριναν σε μεγάλο ποσοστό τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ».
Πανηγυρίζουν οπαδοί του «ΌΧΙ» στα Σκόπια
Διαδήλωση στη ΠΓΔΜ πραγματοποιούν οπαδοί υπέρ του «ΟΧΙ» πανηγυρίζοντας για το μεγάλο ποσοστό αποχής από το δημοψήφισμα. Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του Κοινοβουλίου.
Κρατώντας πλακάτ οι πολίτες της ΠΓΔΜ γιορτάζουν το μεγάλο ποσοστό αποχής από το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.
Οι διαδηλωτές έχουν στήσει εξέδρα σε κεντρικό δρόμο της πόλης.
- Δεξαμενόπλοιο αμερικανικών συμφερόντων χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα πλοία γεμάτα εκρηκτικά
- ΑΑΔΕ: Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίων για την ΕΑΕ
- Σε πτώση ξανά η Wall Street – Η ενέργεια προβληματίζει τους επενδυτές
- Γιορτή σήμερα 14 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Γκλάντμπαχ – Σαν Πάουλι 2-0: Πήραν το ντέρμπι παραμονής οι γηπεδούχοι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]


