
Ζάεφ: Πάντοτε μακεδονική η γλώσσα και η ταυτότητα μας
Καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός επιχειρεί να τονώσει το ποσοστό υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών
«Η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε μακεδονική και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι διαπαντός μακεδονική», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκειά εμφάνισής του στο Πέτσεβο.
Καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα, ο Ζόραν Ζάεφ επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να τονώσει το ποσοστό υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πέτσεβο τόνισε ότι η επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό μέσω του δημοψηφίσματος συνιστά ιστορική ευκαιρία για την ΠΓΔΜ και εκτίμησε πως οι πολίτες θα καταλάβουν ότι αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για τα παιδιά τους και θα διασφαλίσουν το μέλλον της «ευρωπαϊκής Μακεδονίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, η ΠΓΔΜ φαινόταν διατεθειμένη να δεχτεί την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008 με προϋπόθεση την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας, όπως και έγινε στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το Σάββατο μεταβαίνει στα Σκόπια η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο

