
Ποιος ήταν ο άσσος της Χίμκι, Τάιλερ Χάνικατ
Η ζωή του Αμερικανού φόργουορντ που «έφυγε» σε ηλικία μόλις 27 ετών
Το πρωί του Σαββάτου ο Τάιλερ Χάνικατ έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικού. Τις αρχές ειδοποίησε η μητέρα του αναφέροντας την «περίεργη συμπεριφορά» του υιού της. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 27χρονου, ο ίδιος οχυρώθηκε και ξεκίνησε να πυροβολεί εναντίον τους. Λίγη ώρα αργότερα οι Ειδικές Δυνάμεις εισέβαλαν στο κτήριο και βρήκαν τη σορό του.
Ο άσος της Χίμκι αποφοίτησε από το Λύκειο της γενέτειρας του, Σίλμαρ στην Καλιφόρνια το 2009. Το ίδιο έτος έγινε αποδεκτός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) όπου την πρώτη χρονιά μέτρησε 26 συμμετοχές, 18 από τις οποίες ως βασικός.
Στο τέλος της δεύτερης κολεγιακής σεζόν του θεωρούταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη χώρα, με τα mock draft να τον τοποθετούν στις επιλογές του πρώτου γύρου.
Τελικά οι Σακραμέντο Κινγκς τον επέλεξαν στο 35ο πικ του ντραφτ του 2011. Στα δύο χρόνια που έμεινε στους «βασιλιάδες» ο χρόνος συμμετοχής του ήταν περιορισμένος, κάτι το οποίο τον έκανε να στραφεί στην Ευρώπη.
Το υπερατλαντικό ταξίδι έγινε το 2014 με τον Χάνικατ να υπογράφει διετές συμβόλαιο με τη ρωσική Χίμκι. Εκεί κατέκτησε το Eurocup το 2015, ενώ το 2016 συμμετείχε για πρώτη φορά στη Euroleague.
Οι επιδόσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της Αναντολού Εφές η οποία τον έκανε δικό της το 2016.
Μόλις έναν χρόνο μετά ο Αμερικανός επέστρεψε στη Χίμκι με την οποία έφτασε ένα βήμα μακριά από το Final-4 του Βελιγραδίου, με τη συνεισφορά του ίδιου να είναι τεράστια.
Η είδηση του θανάτου ήρθε αιφνίδια βυθίζοντας σε πένθος τον κόσμο του μπάσκετ, με πολλούς συμπαίκτες και αντιπάλους να εκφράζουν την θλίψη τους.
- Ουκρανία: Ανησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ για πλήγμα εναντίον οχήματός του στη Χερσώνα
- Μεξικό: Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με ογκώδη διαδήλωση την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ
- Νιγηρία: Φονικές επιθέσεις σε σχολεία και απαγωγές δεκάδων μαθητών στον βορρά και τον νότο
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Λίβανος: Ζητά εγγυήσεις η Βηρυτός από τις ΗΠΑ για να εδραιωθεί η εκεχειρία – Επίθεση Σαλάμ στη Χεζμπολάχ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Οι ομάδες, τα πρόσωπα, το σύνδρομο