Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα
Το µαρινάρισµα δίνει στο κρέας την υγρασία που χρειάζεται, ώστε να διατηρηθεί ζουµερό µετά το ψήσιµο, και προσθέτει άρωµα και νοστιµιά
Spotlight
-
Έργο - μαμούθ 35 δισ. για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου στο Ντουμπάι
-
Άνδρας πίνει 25 ποτήρια κρασί για κάθε χιλιόμετρο που τρέχει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου
-
Zωή στον εξωπλανήτη «K2-18 b»; - Ανιχνεύθηκε αέριο που παράγουν μόνο ζωντανοί οργανισμοί
-
Ποια είναι η δυναμική της αγοράς ελαιολάδου – Οι αναλυτές χαρτογραφούν το τοπίο
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. µουστάρδα Dijon µε σιναπόσπορους
200 ml λευκό ξηρό κρασί
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
4 χοιρινές µπριζόλες
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το θυµάρι, το σκόρδο, τα κρεµµυδάκια, τη µουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Βυθίζουµε τις µπριζόλες στη µαρινάδα και τις διατηρούµε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουµε τις µπριζόλες από τη µαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουµε, τις βάζουµε στη σχάρα και τις ψήνουµε, αλείφοντάς τες κατά διαστήµατα µε τη µαρινάδα. Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο, στο γκριλ.
Τις σερβίρουµε ζεστές, είτε µε τηγανητές πατάτες, είτε µε ψητά λαχανικά, είτε µε µια φρεσκοκοµµένη σαλάτα εποχής.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις