Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας λόγω ΔΝΤ
Χιλιάδες Ιορδανοί κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Αμάν και των κυριότερων πόλεων και πάλι την Κυριακή
Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Χάνι Μούλκι υπέβαλε σήμερα, Δευτέρα, την παραίτησή του στον μονάρχη Αμπντάλα, δήλωσε επίσημη πηγή, μια κίνηση που έχει σκοπό να εκτονώσει την εκτεταμένη οργή για οικονομικές πολιτικές οι οποίες έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών και δεκάδες συλλήψεις.
Χιλιάδες Ιορδανοί κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Αμάν και των κυριότερων πόλεων και πάλι την Κυριακή.


Στη συνέχεια, υπουργική πηγή δήλωσε πως ο μονάρχης της Ιορδανίας ζήτησε από τον Όμαρ αλ-Ρατζάζ να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση.
Ο Ρατζάζ, οικονομολόγος που υπηρέτησε στην Παγκόσμια Τράπεζα, ήταν υπουργός Παιδείας στην απερχόμενη κυβέρνηση.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας υποστράτηγος Φάντελ αλ-Χαμούντ δήλωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας προσήγαγαν 60 υπόπτους για παραβιάσεις του νόμου και πως 42 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν, ορισμένα από πυροτεχνήματα, όμως οι διαδηλώσεις παραμένουν υπό έλεγχο.
«Η ηρεμία είναι διασφαλισμένη. Η Ιορδανία είναι μια ασφαλής χώρα και τα πράγματα είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο υποστράτηγος Χουσέιν Χαουάτμεχ, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της χωροφυλακής, ο οποίος εμφανίστηκε δίπλα στον Χαμούντ σε συνέντευξη Τύπου.
Η δημόσια οργή για τις κυβερνητικές πολιτικές έχει αυξηθεί μετά την απότομη αύξηση του φόρου επί των λιανικών πωλήσεων νωρίτερα αυτό τον χρόνο και την κατάργηση των επιδοτήσεων στο ψωμί, μέτρα που ελήφθησαν με σύσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πολιτικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα πως ο Αμπντάλα είχε καλέσει για ακρόαση τον Μούλκι στο παλάτι.

Σε μια ένδειξη πως οι αυξήσεις φόρων μπορεί να ανακληθούν, το πρακτορείο ειδήσεων Petra, επικαλούμενο τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, μετέδωσε πως οι βουλευτές είναι έτοιμοι να ζητήσουν την άδεια του βασιλιά προκειμένου να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρία με την πλειοψηφία να ζητεί την απόσυρση των αλλαγών.
- Απίθανος ο Αντονέλι στη Σανγκάη – Θρίαμβος με 1-2 για τη Μercedes (pics)
- Λαμία: Χάρισε ζωή με τον θάνατό της μία 61χρονη γυναίκα
- Η Stephanie Cavalli και ο θαυμασμός – Tο 50χρονο μοντέλο που ανοίγει τα σόου της Chanel
- Όταν ένας σεισμός άλλαξε την ιστορία του πετρελαίου
- Φοβερός Ράιαν Ρέινολντς: Περιέγραψε σε ρόλο… δημοσιογράφου τη νίκη της Ρέξαμ (vid)
- Κρήτη: Ανήλικη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Δέκα συλλήψεις
- Θεσσαλονίκη: 22χρονος οδηγούσε με 179 χλμ/ώρα ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 90
- Μοντέλο εκθέτει τον Λιονέλ Μέσι: «Δεν είναι ο Άγιος που όλοι πιστεύουν» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)






























































![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442