
Παγκόσμιο ρεκόρ για σέρφερ που δάμασε «υδάτινο τέρας» ύψους 24,38 μέτρων
Η επίδοση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 8 του περασμένου Νοεμβρίου, όταν είχαν σκάσει στη Ναζαρέ τα πρώτα γιγάντια κύματα του χειμώνα
Ο σέρφερ Ροντρίγκο Κόσα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ισορροπώντας πάνω στο ψηλότερο κύμα στη Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας, ανακοινώθηκε σήμερα από την ένωση World Surf League (WSL) που οργανώνει τις επαγγελματικές συναντήσεις.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Praia do Norte του δημαρχείου της Ναζαρέ, ο οποίος βασίζεται στα δεδομένα της WSL, ο 38χρονος Βραζιλιάνος από το Σάο Πάολο κατοχύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ δαμάζοντας ένα υδάτινο τέρας με ύψος που υπολογίσθηκε στα 24,38 μέτρα.
«Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, με βοηθήσατε να πιστέψω πως ήταν δυνατό (…) το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, τι τιμή, εξακολουθώ να μην βρίσκω τα λόγια», έγραψε ο Rodrigo Koxa στη σελίδα του στο Facebook.
Η επίδοση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 8 του περασμένου Νοεμβρίου, όταν είχαν σκάσει στη Ναζαρέ τα πρώτα γιγάντια κύματα του χειμώνα. Υπερβαίνει κατά 61 εκατοστά το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει ο Αμερικανός Γκάρετ Μακναμάρα επίσης στη Ναζαρέ, ισορροπώντας πάνω σ’ ένα κύμα 23,77 μέτρων.
Το μικρό ψαρολίμανο Ναζαρέ, γνωστό για τα τεράστια κύματά του, προσελκύει εδώ και μερικά χρόνια σέρφερ απ’ όλο τον κόσμο που ειδικεύονται στα μεγάλα κυματα.
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026
- Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-2: Ακόμη πιο «κοντά» στο Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»
- Ευρώπη: Ελλείψεις καυσίμων για αεροσκάφη προ των πυλών
- Γιορτή σήμερα 13 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Σε οικονομικό «κλοιό» 250.000.000 € η Λιόν – Πώς επηρεάζεται το μέλλον του Γιάρεμτσουκ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]





