Στην Oχρίδα ο Κοτζιάς, αύριο οι συνομιλίες με Ντιμιτρόφ
Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στην Οχρίδα ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όπου την Πέμπτη θα έχει νέο κύκλο συνομιλιών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας
Στην Οχρίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έφτασε λίγο μετά τις 17:00 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η ελληνική αποστολή.
Ο κ. Κοτζιάς θα έχει το πρωί της Πέμπτης νέο γύρο επαφών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.
Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα ξεκινήσουν στις 09:00 τοπική ώρα και θα ολοκληρωθούν στις 12 το μεσημέρι.
Μετά την ολοκλήρωσή τους, αναμένονται δηλώσεις από τους δύο υπουργούς για τα αποτελέσματα των επαφών.
Σερβία: «Σημαντικές οι σχέσεις με την Ελλάδα»
Προηγούμενος σταθμός της περιοδείας του έλληνα υπουργού Εξωτερικών ήταν η Σερβία, με τον κ. Κοτζιά να συναντά τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της χώρας τονίζεται ότι «η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται σε σταθερή φιλία, ιστορικά επιβεβαιωμένη εγγύτητα και αλληλεγγύη των δύο λαών».
Ο σέρβος πρόεδρος -αναφέρεται στο ανακοινωθέν- σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου τόνισε ότι το Βελιγράδι εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.
Παράλληλα, ο κ. Βούτσιτς ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τα προβλήματα και τη στασιμότητα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών και ευχαρίστησε την Ελλάδα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026


