Παραδοσιακή, κόκκινη μαγειρίτσα
Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τη δική της εκδοχή για τη μαγειρίτσα. Στην Πελοπόννησο και στην Κεφαλλονιά η σάλτσα ντομάτας εκτοπίζει το διαδεδομένο αβγολέμονο
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
½ ποτήρι ξίδι, για το ζεμάτισμα της συκωταριάς
1 κιλό αρνίσια συκωταριά, πλυμένη
250 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
500 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και μπαχάρι)
αλάτι και πιπέρι
1 μαρούλι, χονδροκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε το ξίδι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ολόκληρη τη συκωταριά. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, αφαιρούμε τη συκωταριά, την κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, την αφήνουμε να στραγγίξει και την κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος του κεμπάπ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο και στη συνέχεια το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια για άλλα 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ και τα καρυκεύματα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο, δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και βράζουμε για άλλα 25 λεπτά, έως ότου τα υγρά που θα βγάλει το μαρούλι κατά το βράσιμο να εξατμιστούν και το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
πηγη: Γευσιγνώστης
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442