Ιερέας και πιστοί ραντίζουν το «Phylax» για να… ξορκίσουν τον δαίμονα
Πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το άγαλμα «Phylax» στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησαν ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης της περιοχής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να... ξορκίσουν τον δαίμονα!
Πορεία διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το άγαλμα «Phylax» στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποίησαν ενορίτες του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης της περιοχής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να… ξορκίσουν τον δαίμονα!
Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου έχει χαρακτηριστεί από «αμφιλεγόμενο» και«προσβλητικό» έως «σατανικό»…
Κρατώντας σημαίες, εικόνες, διάφορα συνθήματα και ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου ο εφημέριος και αρκετοί πολίτες ξεκίνησαν από την εκκλησία και έφτασαν μέχρι το άγαλμα, το οποίο ράντισαν με αγιασμό, μιας και η μορφή του παραπέμπει σε δαίμονα.
Μάλιστα σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου ο εφημέριος χαρακτηρίζει το άγαλμα «στρατιώτη του Σατανά».
Το γλυπτό με όνομα «Phylax»
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, άγνωστοι είχαν βανδαλίσει το γλυπτό πετώντας άσπρη μπογιά.
in.gr
- Σφοδρά πυρά Ανδρουλάκη: Ο Μητσοτάκης δεν ανέλαβε προχθές – Υπονόμευσε τους θεσμούς, κάνει συνταγματικό λαϊκισμό
- ΑΑΔΕ: Έρχονται πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για χιλιάδες κατόχους οχημάτων
- «O Σκαλόνι σκέφτεται τον Σαντιάγκο Έσε για την εθνική Αργεντινής»
- Άγιοι Θεόδωροι: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού
- Όλο και πιο κοντά η απαγόρευση των social media σε ανηλίκους – Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση
- Τραγωδία στη Χίο: Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ – Οι αναφορές στην Πύλο και το «ιστορικό» της Ελλάδας






