Καλωσορίζουν οι ΗΠΑ την επιστροφή Χαρίρι στον Λίβανο
Καλωσορίζει η Ουάσινγκτον την επιστροφή του λιβανέζου πρωθυπουργού Σάαντ αλ Χαρίρι στο Λίβανο, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Χαρίρι επέστρεψε στη Βυρητό, ενώ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Λιβάνου ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου Αούν που ζήτησε να δοθεί περιθώριο στον διάλογο.
Καλωσορίζει η Ουάσινγκτον την επιστροφή του λιβανέζου πρωθυπουργού Σάαντ αλ Χαρίρι στο Λίβανο, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις συζητήσεις του Χαρίρι με τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν και την ανακοίνωσή του με την οποία επανεπιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στη σταθερότητα του Λιβάνου, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Ο Χαρίρι επέστρεψε στη Βηρυτό, ενώ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Λιβάνου ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου Αούν που ζήτησε να δοθεί περιθώριο στον διάλογο.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ Χαρίρι δήλωσε σε υποστηρικτές του ότι θα παραμείνει μαζί τους, αφού νωρίτερα ανέστειλε την παραίτησή του, μια ενέργεια που συνέβαλε στο να τερματιστεί η πολιτική κρίση στη χώρα του.
«Θα μείνω μαζί σας και θα συνεχίσω μαζί σας (…) για να γίνουμε μια γραμμή υπεράσπισης του Λιβάνου, της σταθερότητας του Λιβάνου και του αραβικού χαρακτήρα του Λιβάνου» είπε, απευθυνόμενος στους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία του, στην κεντρική Βηρυτό.
in.gr
- Μινεάπολη: Ο Τραμπ απειλεί με την εφαρμογή του Νόμου περί Εξέγερσης για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες
- Αγρότες: «Παιχνίδι» εντυπώσεων με Ανεστίδη πριν το κρίσιμο ραντεβού των αγροτών στο Μαξίμου
- Τα φαντάσματα του Gracie Mansion, που πλέον ο Ζοχράν Μαμντάνι και η Ράμα Ντουβάτζι αποκαλούν σπίτι τους
- Οι 19 λέξεις του Αταμάν: «Έπαιξαν καλύτερα και νίκησαν»
- Ιράν: Απάνθρωπη βαρβαρότητα, με εξόντωση διαδηλωτών και απόκρυψη των όσων συμβαίνουν, λέει ο Ιταλός πρόεδρος
- Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 85-78: Πλήρωσε τις απουσίες και την κακή του άμυνα