«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Οι ραψωδίες της Οδύσσειας φ και χ θα παρουσιαστούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του προγράμματος συμμετοχικών αναγνώσεων «Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια», που πραγματοποιούνται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα.
Οι ραψωδίες της Οδύσσειας φ και χ θα παρουσιαστούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του προγράμματος συμμετοχικών αναγνώσεων «Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια», που πραγματοποιούνται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα.
Πρόκειται για μια διαφορετική δημόσια ανάγνωση της Οδύσσειας, με συνοδεία αρχαίας λύρας. Δύο ραψωδίες κάθε φορά παρουσιάζονται από το μουσικοσυνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, αλλά και από τους επισκέπτες εκείνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δημόσια ανάγνωση, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της προσωδίας. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Η διάρκεια των αναγνώσεων είναι δύο ώρες.
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τις ραψωδίες φ και χ αναφέρει τα εξής: «Ο αγώνας τόξου ξεκινάει. Οι μνηστήρες μάταια αγωνίζονται να περάσουν τη χορδή στο τόξο. Στο τέλος ζητά να δοκιμάσει και ο Οδυσσέας, αντιμετωπίζοντας στην αρχή τον χλευασμό και στη συνέχεια τον πανικό των μνηστήρων, όταν καταφέρνει να περάσει το βέλος μέσα από τις τρύπες όλων των τσεκουριών. Η μνηστηροφονία ξεκινά με τη συνέργεια του Τηλέμαχου και δύο πιστών δούλων, στους οποίους είχε φροντίσει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, καθώς και της θεάς Αθηνάς, που με την παρουσία της επικυρώνει το δίκαιο της εκδίκησης του ήρωα».
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Η κράτηση θέσης ισχύει έως 15 λεπτά πριν από την έναρξη. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάγνωση μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Τηλ. 213 2144856/-4858/-4866/-4893
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442