Ο αμερικανός πρόεδρος δεν φαίνεται να ξεχνά την αγαπημένη του συνήθεια που δεν είναι άλλη από τον σχολιασμό στο Twitter. Αυτή τη φορά δεν στράφηκε ούτε εναντίον κάποιας ομάδας αλλά ούτε μίλησε για fake news. Αντίθετα μέσα από το Twitter αναφέρθηκε σε μια «αξέχαστη βραδιά» σχολιάζοντας την επίσκεψή του στην Κίνα.

Στη σκιά του «Μεγάλου Σινικού Ηλεκτρονικού Τείχους», ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Εξ ονόματος της Πρώτης Κυρίας Μελάνια και εμού του ιδίου, ευχαριστώ για το αξέχαστο απόγευμα και την αξέχαστη βραδιά στην Απαγορευμένη Πόλη, πρόεδρε Σι και κυρία Πενγκ Λιγιουάν».

Πολιτικοί αναλυτές σχολιάζοντας την επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα μιλούν για την κρισιμότερη στάση της περιοδείας του, ενώ ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι το Πεκίνο δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να περιορίσει τους πόρους της Πιονγκγιάνγκ με το φόβο ότι θα προκαλέσει προσφυγικό κύμα.

Λίγες ώρες, πάντως, μετά την επίσκεψή του, ο Τραμπ έγραψε στο Τwitter: «Ανυπομονούμε να σας ξανασυναντήσουμε αύριο το πρωί!».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει, σύμφωνα με μέλη του κυβερνητικού του επιτελείου, να προτρέψει τις χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγκγιάνγκ να πείσουν την κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι οι πυρηνικές δοκιμές καταλήγουν σε αδιέξοδο και ότι η Β. Κορέα πρέπει να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίησή της.

Ένας από τους βασικούς στόχους της περιοδείας Τραμπ στην Ασία είναι, ως γνωστόν, η ενίσχυση της διεθνούς αποφασιστηκότητας για την απομόνωση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Το ταξίδι του αμερικανού προέδρου ξεκίνησε με μια σύντομη στάση στη Χαβάη και περιλαμβάνει πέντε χώρες: την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Πριν από την αναχώρησή του, αποκάλυψε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι θα μείνει μία επιπλέον ημέρα στις Φιλιππίνες.


Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr