Τα λεφτά μου είναι καλύτερα από τα γονίδιά σου
Πικρό αλλά αληθινό
Είναι γνωστό πως στις ΗΠΑ συνυπάρχουν ο μεγάλος πλούτος με τη μεγάλη φτώχεια. Πολλές φορές μάλιστα ένας απλός δρόμος χωρίζει τις επαύλεις από τις τρώγλες.
Για τους κοινωνιολόγους, επιδημιολόγους κ.λπ. αυτή η γειτνίαση αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να μελετήσουν τις διαφορές ανθρώπων που ζουν στην ίδια πρακτικά περιοχή, αναπνέουν τον ίδιο αέρα, δέχονται τις ίδιες καιρικές συνθήκες και τους χωρίζει μόνο ένα πράγμα: Το χρήμα.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε οι διαφορές είναι συντριπτικές. Θα μου πείτε πως αυτό είναι ήδη γνωστό, ποιος ο λόγος για περεταίρω έρευνα.
Την απάντηση τη δίνει μια μαύρη αμερικανίδα επιστήμονας που μεγάλωσε σε ένα φτωχό προάστιο της Νέας Υόρκης αλλά χάρη στην ευφυΐα της και μια σειρά από ευτυχείς συμπτώσεις κατάφερε να αποφοιτήσει από το Harvard.
Η κυρία Melody Goodman μας εξηγεί πως ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις είναι σχεδόν σα να μην υπάρχει. Αν όμως καταφέρουμε να μετρήσουμε πόσο και με ποιους τρόπους επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων παράγοντες όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και ο τρόπος που λειτουργούν οι μικρές κοινωνίες και οι γειτονιές θα μπορέσουμε να βρούμε και τρόπους να αντιστρέψουμε τις αδικές.
Εγώ θα προσθέσω μόνο πως έτσι γίνονται οι πραγματικές επαναστάσεις και οι κοινωνικές αλλαγές. Όχι με ουρλιαχτά αμόρφωτων ψεκασμένων όπως φαντασιώνονται οι ψευτο-κοινωνικοί αγωνιστές στη χώρα μας.
Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής
Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.
Γιώργος Επιτήδειος
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση εξαντλεί τις προοπτικές της χώρας – Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική
- Ο Βιλντόζα πήρε το… πορτοφόλι του Πετρούσεφ και χάρισε τη νίκη στη Βίρτους (vids)
- Κρήτη: Θλίψη για τον αθλητή ΑμεΑ που πέθανε μετά από τροχαίο – Είχε καθηλωθεί σε αμαξίδιο πριν από 23 χρόνια μετά από τροχαίο
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
- «Υπάρχει και φιλότιμο»: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
