
Επισπεύδεται η ανάπτυξη του αντιπυραυλικού THAAD στη Νότιο Κορέα
Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να επισπεύσουν την ανάπτυξη του τεχνολογικά εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της Νότιας Κορέας, παρά τις αντιδράσεις της Κίνας.
Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να επισπεύσουν την ανάπτυξη του τεχνολογικά εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της Νότιας Κορέας, παρά τις αντιδράσεις της Κίνας.
Η εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το καθεστώς της Βορείου Κορέας, παραμονές της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ.
Η πυραυλική εκτόξευση αποτέλεσε το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων που είχαν αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, αλλά και την Ιαπωνία και ενώ η αμερικανική διπλωματία ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου Σι.
Εξάλλου, ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, διοικητής του αμερικανικού ναυτικού στόλου στον Ειρηνικό, δήλωσε ότι η υλοποίηση μέτρων διπλωματικού και οικονομικού αποκλεισμού κατά της Βόρειας Κορέας, δεν είχαν τα αποτελέσματα που αρχικά αναμένονταν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Πειραιάς τίμησε τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
- Σεισμός τώρα στην Υδρα
- Το κόμμα Τσίπρα θερίζει… τον ΣΥΡΙΖΑ – Καυτός Ιούνιος για την Κουμουνδούρου – Χωρίς βουλευτές στο Θησείο
- Αναβάθμιση εκπαιδευτικών υποδομών στο Αιγάλεω
- Συνταγή: Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και σάλτσα λεμονιού
- Κολομβία: Στόχος καταιγισμού πυρών το αυτοκίνητο γερουσιαστή δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές


