Στη Βουλή η δικογραφία για το «Ερρίκος Ντυνάν»
Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών, όλοι τους στελέχη της ΝΔ.Τι καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης.
Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών, όλοι τους στελέχη της ΝΔ.
Πρόκειται για τους Άδωνι Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάκη Βορίδη.
Στη δικογραφία έχει επισυναφθεί όλος ο φάκελος της ποινικής έρευνας, όπως τη διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής τότε την Ελένη Ράϊκου.
Ο κ. Κοντονής με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.
Η αναχώρηση αναβλήθηκε λόγω της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Καταγγελίες Μαρτίνη
Ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», προσωρινά κρατούμενος για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του νοσοκομείου, υποστήριξε σε κατάθεση τον Νοέμβριο ότι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, Παναγιώτης Μηταράκης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μαυρουδής Βορίδης συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου «έναντι πινακίου φακής», μεσω εκπλειστηριασμού το 2014, σε εταιρεία που, κατά τον καταγγγέλοντα, ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς.
Ο κ. Μαρτίνης επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς, όσο και στον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Η δικογραφία σχηματίστηκε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που έχει υποβάλει παραίτηση από τη θέση της, στον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Μαρτίνη.
Η εισαγγελική έρευνα σταμάτησε, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς ο κ. Μαρτίνης κατήγγειλε πρώην υπουργούς για διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων και το θέμα πρέπει να κριθεί από τη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να προστατευθούν οι κρίσιμης σημασίας υποδομές, καθώς εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Ευρωπαίοι επιδιώκουν διαπραγμάτευση με την Τεχεράνη για ασφαλή διάπλου
- Πότε πιάνει τα 2 ευρώ η βενζίνη – Αλαλούμ με το πλαφόν κέρδους
- Εβελίνα Παπούλια: Δεν μου ταιριάζει πολύ ο γάμος, με αγχώνει και δεν μπορώ να λειτουργήσω
- Αυτό είναι το ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ που συνετρίβη στο Ιράκ
- Κόβεται το σεξ; Κι όμως, αυτό το ψαράκι αναπαράγεται με κλωνοποίηση εδώ και 100.000 χρόνια
- Λίβερπουλ – Γαλατασαράι: Η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League κρίνεται στο MEGA
- Το αδιέξοδο του Λανουά που ονειρεύεται σωσίβιο παραμονής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442