
Στην ιταλική πρωτεύουσα ο Αλ.Τσίπρας για τη Διακήρυξη της Ρώμης
Στην ιταλική πρωτεύουσα θα βρεθεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός εν όψει της πανηγυρικής Συνόδου για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ. Στόχος της Αθήνας να τονιστεί στη Διακήρυξη της Ρώμης η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων.
Στην ιταλική πρωτεύουσα θα βρεθεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός εν όψει της πανηγυρικής Συνόδου για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ.
Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο Transform Europe, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, με τίτλο: «Μία Ευρώπη για τον Λαό από τον Λαό».
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει σε ακρόαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.
Στόχος της Αθήνας να τονιστεί στη Διακήρυξη της Ρώμης η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων. Ως προς τη Διακήρυξη της Ρώμης, που θα υπογραφεί το Σάββατο στο πλαίσιο της Συνόδου, και για την οποία -όπως και πριν από κάθε Σύνοδο Κορυφής- υπάρχουν προκαταρκτικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση του κοινού ανακοινωθέντος, η κυβέρνηση έχει επισημάνει τον «εξαιρετικά σημαντικό και συμβολικό χαρακτήρα» της για το μέλλον της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συζητήσεων, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει προσθήκες στο κείμενο, οι οποίες θα τονίζουν περισσότερο την ανάγκη για την προστασία των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση, όπως σημείωσε, θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό και αποτελεί έναν από τους στόχους της, να τονιστεί η ανάγκη για την προστασία των εργαζομένων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Θεωρεί δε ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων «θα διαμορφωθεί ένα κείμενο το οποίο θα μπορεί να έχει το τελικό consensus εκ μέρους όλων των κρατών-μελών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης το «όχι» στην Προανακριτική για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Σε βαθύ πένθος ο Δήμος Καισαριανής από τον χαμό του Γιώργου Κατημερτζή
- «Μπορείς να είσαι ο Μποντ που εσύ θέλεις» – Λένι Κράβιτζ, Λάνα Ντελ Ρέι και ένας Gen Z 007 στον αγώνα
- Εφιάλτης για γυναίκα στη Βρετανία: Πρώην της έφτιαξε ψεύτικο προφίλ με φωτογραφίες της και έστελνε άνδρες στο σπίτι της
- Μπαρτζώκας: «Να μην επαναπαυτούμε – Αξίζουμε να πάμε στο Final Four, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε»
- Μελόνι: Δεν συμφωνώ με ενδεχόμενη αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από την Ιταλία
