Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς υποδέχεται την Μαρία Βαχλιώτη, την Μαρία Κουλούρη και τον Κυριάκο Συφιλτζόγλου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο βιβλίο Ευριπίδης στην Κηφισιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο δεύτερο όροφο του καταστήματος.

Οι τέσσερις ποιητές θα διαβάσουν και θα σχολιάσουν ποιήματα δικά τους, αλλά και ποιήματα άλλων, που αγαπούν, θαυμάζουν ή… ζηλεύουν. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Διευθυντής του περιοδικού Ο αναγνώστης.

Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης:
Εμπνευστής της ιδέας υπήρξε ο έλληνας ποιητής Μιχαήλ Μήτρας. Το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα για αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ημέρα εορτασμού -21 Μαρτίου- προτάθηκε από την ποιήτρια Λύντια Στεφάνου, η οποία έχει συμβολική σημασία, καθώς είναι η ημέρα της εαρινής ισημερίας. Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998 στο παλιό ταχυδρομείο της Πλατείας Κοτζιά, με ελάχιστα έξοδα και μεγάλη επιτυχία.

Την επόμενη χρονιά ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, -πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO-, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Οι χώρες της Γαλλίας, Ιταλίας, Τυνησίας, κ.α., υποστήριξαν την εισήγηση του Βασίλη Βασιλικού και η ελληνική πρόταση υπερψηφίστηκε και καθιερώθηκε.

entertainment.in.gr