
Επανεμφάνιση του αρχηγού της αλ Κάιντα με βολές κατά Ισλαμικού Κράτους
Mε το Ισλαμικό Κράτος τα βάζει ο αρχηγός της αλ Κάιντα, ο οποίος εμφανίστηκε σε νέο ηχητικό μήνυμα. Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κατηγορεί τους τζιχαντιστές ότι λένε ψέματα και πετούν λάσπη σχετικά με το ρόλο της οργάνωσης που ίδρυσε ο Μπιν Λάντεν.
Mε το Ισλαμικό Κράτος τα βάζει ο αρχηγός της αλ Κάιντα, ο οποίος εμφανίστηκε σε νέο ηχητικό μήνυμα. Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κατηγορεί τους τζιχαντιστές ότι λένε ψέματα και πετούν λάσπη σχετικά με το ρόλο της οργάνωσης που ίδρυσε ο Μπιν Λάντεν.
Ο Αιγύπτιος επικεφαλής της αλ Κάιντα καταφέρθηκε ενάντια «στην εκστρατεία παραποίησης των γεγονότων, φόβου και εκφοβισμού, στην οποία δυστυχώς συμμετέχει και ο Αλ Μπαγκντάντι».
«Διαδίδει ψέματα για εμάς, λέγοντας ότι εξυμνούμε τον (ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου) Μοχάμεντ Μόρσι και ότι ζήτησα από τους χριστιανούς να γίνουν σύμμαχοί μας» διαμαρτύρεται ο αλ Ζαουάχρι.
Σχετικά με αυτό το τελευταίο εξηγεί ότι οι χριστιανοί θα μπορούσαν να ασχολούνται με τις δικές τους υποθέσεις (εμπόριο, γεωργία κλπ) σε ένα μελλοντικό χαλιφάτο, πάντα όμως υπό τους νόμους της σαρίας.
Τέλος, στο μήνυμά του επιτέθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον των ΗΠΑ: «Καλούμε τους μουτζαχεντίν να εξαπολύσουν τζιχάντ εναντίον της Αμερικής και των συμμάχων τους κατά προτεραιότητα, όπου μπορούν να δράσουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινή δήλωση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό
- Γιατί οι βετεράνοι της Wall Street φοβούνται ένα νέο κραχ
- Ελεγχόμενη έκρηξη μεγάλης ισχύος προκάλεσε σύγχυση στο Ισραήλ [βίντεο]
- Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν στην Τεχεράνη «για να διευκολύνει» τις συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
- Η εργασία αλλάζει με την τεχνητή νοημοσύνη, οι οργανισμοί δυσκολεύονται να ακολουθήσουν
- Γιορτή σήμερα 17 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



