
Ενταση στο κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων στην Πάτρα
Ένας ελαφρά τραυματίας είναι ο απολογισμός του επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ ανήλικων προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας, στην Πάτρα, την διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η μη κυβερνητική οργάνωση «Praksis».
Ένας ελαφρά τραυματίας είναι ο απολογισμός του επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ ανήλικων προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας, στην Πάτρα, την διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η μη κυβερνητική οργάνωση «Praksis».
Όπως ανέφερε η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, Γεωργία Τζανάκου, χθες το βράδυ σημειώθηκε ένταση μεταξύ περίπου 15 ανηλίκων, που διαμένουν σε δύο διαφορετικά δωμάτια.
Αιτία ήταν το γεγονός πως κάποιοι από τους ανήλικους έκαναν φασαρία, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να μη μπορούν να κοιμηθούν.
Έπειτα από λίγη ώρα, κάποιοι από τους ανήλικους ήλθαν σε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι και ένας ακόμη να λιποθυμήσει.
Αμέσως μετά, εκλήθη το ΕΚΑΒ και τα παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και την παροχή των πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στο κέντρο φιλοξενίας.
Επίσης, ένας ακόμη ανήλικος διακομίστηκε στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, όπου έπειτα από εξετάσεις επέστρεψε και αυτός στο κέντρο φιλοξενίας.
Επί τόπου κλήθηκε και η Αστυνομία, επειδή στην αντιπαράθεση είχαν εμπλακεί αρκετοί ανήλικοι. Όμως, δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού το κλίμα ήταν πλέον ήρεμο και έτσι περιορίστηκε στην καταγραφή του συμβάντος.
Στο κέντρο φιλοξενίας διαμένουν 34 ανήλικοι και δεν ήταν η πρώτη φορά που καταγράφεται κάποιο επεισόδιο. Πάντως, μετά τα όσα συνέβησαν χθες, όσοι ανήλικοι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, θα μετακινηθούν, όπως προβλέπει ο κανονισμός, σε άλλα κέντρα φιλοξενίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μουντιάλ: Το «μοντέλο» της Goldman Sachs» δίνει ως φαβορί την Ισπανία
- Διχασμένη η ΕΕ για την τοποθέτηση διαπραγματευτή με την Ρωσία – Η απάντηση Πούτιν
- Γιατί ο Ερντογάν «αγάπησε» έναν παλιό του αντίπαλο – Άλλους τους φυλακίζει, κάποιους τους επιλέγει
- Η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Η Πολωνία εξοργισμένη ζητά να αφαιρεθεί παράσημο που έχει αποδώσει στον Ζελένσκι
- Οι ΗΠΑ χτύπησαν ταχύπλοο φερόμενων διακινητών ναρκωτικών

