Εσύ, από ποια πλευρά κοιμάσαι;
...
Είναι γνωστό ότι στα ζευγάρια, ο καθένας έχει τη δική του πλευρά στο κρεβάτι: ο ένας κοιμάται δεξιά και ο άλλος αριστερά – και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, μια συνήθεια που άπαξ και εδραιωθεί δεν αλλάζει, ακόμη και όταν το ζευγάρι κοιμάται αλλού, π.χ. σε κάποιο ξενοδοχείο στις διακοπές ή όταν φιλοξενείται σε κάποιο άλλο σπίτι.
Συνεπώς, αν είστε ζευγάρι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να αλλάξετε πλευρά. Όμως, αν δεν είστε, καλό είναι να γνωρίζετε τι παρατήρησαν οι επιστήμονες για τις διαφορές των ανθρώπων σε σχέση με την πλευρά του κρεβατιού που προτιμούν να κοιμούνται, ή για την ακρίβεια να σηκώνονται από το κρεβάτι.
Η νέα μελέτη λοιπόν που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία σε δείγμα 1000 ατόμων, δείχνει ότι όχι μόνο υπάρχει διαφορά, αλλά και ότι είναι σημαντική: όσοι σηκώνονται από το κρεβάτι από την αριστερή πλευρά του, είναι πιο πιθανό να ξυπνούν με καλύτερη διάθεση σε σχέση με τους άτυχους που διαλέγουν ή αναγκάζονται να σηκώνονται από τη δεξιά! Δεν έχετε διάθεση το πρωί λοιπόν; Ίσως κυριολεκτικά να ξυπνήσατε από τη λάθος πλευρά!
Και τα αποτελέσματα δεν σταματούν εκεί: όσοι σηκώνονται από την αριστερή πλευρά διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουν περισσότερους φίλους από όσους σηκώνονται από τη δεξιά και απολαμβάνουν περισσότερο τη δουλειά τους. Αντίθετα, όσοι σηκώνονται από τη δεξιά είναι πιο «κλειστοί» και απαισιόδοξοι, πέρα από κακοδιάθετοι κάθε το πρωί.
Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που αποκάλυψε η μελέτη είναι ότι το 36% των ανθρώπων που είναι ζευγάρια προτιμούν να κοιμούνται μόνοι τους, με τους σχεδόν μισούς να προσπαθούν να αποφύγουν το ροχαλητό από το έτερο ήμισυ και το ένα πέμπτο να παραδέχονται απλώς πως προτιμούν να απλώνονται σε όλο το κρεβάτι.
Η αλήθεια είναι ότι οι ερευνητές δεν εξέτασαν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεση των συμμετεχόντων όταν ξυπνούν. Ωστόσο είναι δελεαστικό να σκεφτούμε ότι αλλάζοντας απλώς πλευρά στο κρεβάτι με το σύντροφό μας, μπορούν τα πρωινά μας να γίνουν πιο ευχάριστα. Οι ειδικοί του ύπνου πάντως, τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνάμε ευδιάθετοι είναι να φροντίζουμε να κοιμόμαστε 7,5 έως 8 ώρες κάθε βράδυ.
Πηγή: iatrikanews.gr
gamos.gr
- Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία την Κυριακή – Πού θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
- Το τελευταίο riff των Megadeth – Μια «εξομολόγηση» του Ντέιβ Μαστέιν μετά από 40 χρόνια μέταλ
- Σχέση: Πέντε «μυστικά» που δείχνουν ότι ταιριάζετε
- Τσίπρας: Ολική ρήξη με το καθεστώς Μητσοτάκη – Σαρωτικές αλλαγές για ένα νέο κράτος για όλους
- Τρίμηνο-φωτιά για τα εργασιακά: Θα φέρει ο «κούκος» της Κοινωνικής Συμφωνίας την άνοιξη στους μισθούς;
- Από την Γροιλανδία, έως την Ουκρανία – Η αμήχανη Ευρώπη στις «μυλόπετρες» της Realpolitik του Τραμπ






