
Φινλανδία: Ξηλώθηκε από το κόμμα του ο Στουμπ, χάνει και το ΥΠΟΙΚ
Το Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού της Φινλανδίας (NCP) καθαίρεσε από ηγέτη του τον υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ και όρισε ως αντικαταστάτη του τον Πέτερι Όρπο, με την ελπίδα ότι η αλλαγή αυτή θα σηματοδοτήσει μια αναγέννηση για το κεντροδεξιό κόμμα.
Το Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού της Φινλανδίας (NCP) καθαίρεσε από ηγέτη του τον υπουργό Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ και όρισε ως αντικαταστάτη του στην προεδρία τον Πέτερι Όρπο, με την ελπίδα ότι η αλλαγή αυτή θα σηματοδοτήσει μια αναγέννηση για το κεντροδεξιό κόμμα, που συγκυβερνά.
Στο συνέδριο του NCP, 441 σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της αντικατάστασης του Στουμπ από τον υπουργό Εσωτερικών Πέτερι Όρπο ενώ 361 τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Στουμπ στην ηγεσία.
Ο Όρπο αναμένεται τώρα να αναλάβει και υπουργός Οικονομικών.
Ο Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός της Φινλανδίας μεταξύ 2014-15, δεχόταν σφοδρές επικρίσεις τόσο για τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις δημοσκοπήσεις όσο και για τους συμβιβασμούς που έκανε στο πλαίσιο της συμμετοχής του NCP στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό.
To NCP έχει στη Βουλή 37 επί συνόλου 200 εδρών. Συγκυβερνά μαζί με το Κεντρώο Κόμμα των 47 εδρών και τους Αληθινούς Φινλανδούς (πλέον: Κόμμα των Φινλανδών) με 38 έδρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεφαλονιά: Έρευνα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα – Τα κρίσιμα 24ωρα πριν τον θάνατο της 19χρονης
- «Ο Ποκουσέφσκι κινεί τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο»
- Η Μαντόνα επιστρέφει στο Coachella 20 χρόνια μετά: Εμφάνιση- έκπληξη με Σαμπρίνα Κάρπεντερ
- Βουλγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
- Πώς οι Simpsons εξελίχθηκαν σε τηλεοπτικό φαινόμενο που διαμόρφωσε την παγκόσμια κουλτούρα και οικονομία
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο ΣΕΦ – «Τελικός» παραμονής στη Γλυφάδα

