Ισπανία: Το απίστευτο ξενοδοχείο που μοιάζει με κεφάλι δράκου
Από μακριά μοιάζει με το κεφάλι ενός δράκου που ατενίζει το θαλασσινό τοπίο στην Ισπανία. Στην πραγματικότητα είναι ξενοδοχείο που χτίστηκε για ένα νεαρό ζευγάρι που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη γη που κατείχε στην περιοχή Σαλομπρένα κοντά στη Γρανάδα. Η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους στο σημείο εκείνο είναι τέτοια που δεν επέτρεπε την κατασκευή ενός συμβατικού κτίσματος.
Από μακριά μοιάζει με το κεφάλι ενός δράκου που ατενίζει το θαλασσινό τοπίο στην Ισπανία. Στην πραγματικότητα είναι ξενοδοχείο που χτίστηκε για ένα νεαρό ζευγάρι που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη γη που κατείχε στην περιοχή Σαλομπρένα κοντά στη Γρανάδα.
Η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους στο σημείο εκείνο είναι τέτοια που δεν επέτρεπε την κατασκευή ενός συμβατικού κτίσματος. Έτσι αρχιτέκτονες και μηχανικοί έβαλαν όλη τους τη φαντασία και σχεδίασαν ένα ξενοδοχείο πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κατασκευής είναι αναμφίβολα η οροφή της που φτιάχτηκε από τον μηχανικό Μανουέλ Ρότσας σε κυματοειδή μορφή. Ακόμη και οι εσωτερικοί χώροι είναι εντυπωσιακοί: ένα μεγάλο καθιστικό και μια τραπεζαρία που συνδέεται με τη βεράντα, η οποία διαθέτει και πισίνα.
Το ξενοδοχείο μπορεί να φιλοξενήσει 70 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέσβος: «Έμφραγμα» στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τους κτηνοτρόφους – Χωρίς οχήματα αναχώρησε το «Νήσος Σάμος»
- Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με Ζέλσον (vid)
- Η «Αποστολή» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Γεροντιδάκης, Κακούρης, Νούσιας απαγγέλλουν ποιήματα
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ οριακά «υιοθέτησε» την Ντρου Μπάριμορ
- Τορούν 2026: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Καραλή (vid)
- Ρώμη: Ισχυρή έκρηξη με δύο σοβαρά τραυματίες – Τρεις πολυκατοικίες κατέρρευσαν






