
Συρία: Γαλλία-Τουρκία βλέπουν έγκλημα πολέμου στο βομβαρδισμό νοσοκομείων
Σε υψηλούς τόνους καταδικάζει το Παρίσι τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία της βόρειας Συρίας, λέγοντας πως συνιστούν «εγκλήματα πολέμου» και στρεφόμενο εναντίον του καθεστώτος και όσων το υποστηρίζουν. Η Άγκυρα από την πλευρά της επίσης μιλά για έγκλημα πολέμου, επιρρίπτοντας ευθύνη στη Ρωσία -την ώρα που η ίδια συνέχιζε να πλήττει θέσεις των Κούρδων.
Σε υψηλούς τόνους καταδικάζει το Παρίσι τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία της βόρειας Συρίας, λέγοντας πως συνιστούν «εγκλήματα πολέμου» και στρεφόμενο εναντίον του καθεστώτος και όσων το υποστηρίζουν. Η Άγκυρα από την πλευρά της επίσης μιλά για έγκλημα πολέμου, επιρρίπτοντας ευθύνη στη Ρωσία –την ώρα που η ίδια συνέχιζε να πλήττει θέσεις των Κούρδων.
Σύμφωνα με τις αναφορές του ΟΗΕ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι διαχειρίζονταν μία από τις συνολικά πέντε εγκαταστάσεις που επλήγησαν, οι νεκροί είναι σχεδόν 50.
«Οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ιατρικής φροντίδας από το [συριακό] καθεστώς ή τους υποστηρικτές του είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, συνιστούν έγκλημα πολέμου» ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Με τη διατύπωσή του, το Παρίσι έδειξε τη Δαμασκό και γενικά τους «υποστηρικτές της», χωρίς ονομαστικά να αναφέρει τη Ρωσία. Το γαλλικό ΥΠΕΞ κάλεσε σε σεβασμό των αποφάσεων για ανοικτούς διαύλους ανθρωπιστικής βοήθειας και της συμφωνίας στο Μόναχο για επίτευξη παύσης εχθροπραξιών.
Η Τουρκία από την πλευρά της, που έχει εμπλακεί θερμά στη βόρεια Συρία με στόχο θέσεις των Κούρδων, επέρριψε ανοικτά την ευθύνη στη Ρωσία: Μιλώντας για «προφανές έγκλημα πολέμου», ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε για ρωσικούς πυραύλους.
Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Συρίας στη Μόσχα υποστηρίζει ότι τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν νοσοκομείο στην Χαντιγέ, κοινότητα στα νότια της Μάαρετ Αλ Νούμαν ήταν αμερικανικά και όχι ρωσικά.
Το νοσοκομείο «καταστράφηκε από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καμία σχέση» ανέφερε ο Σύρος διπλωμάτης Ριάντ Χαντάντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
- Οι Δήμοι φτιάχνουν τα δικά τους 112 – «Βρίσκεστε στην υπόγεια διάβαση Χ. Αποφύγετε τη στροφή δεξιά, κίνδυνος εγκλωβισμού»
- «Γιατί μας αντιπαθούν στη Μέση Ανατολή;» – Η ιστορική απάντηση του Κένεντι που ξέχασαν όλοι οι πρόεδροι
- Ώρα για «θεσμικές απαντήσεις» από την Κοβέσι – Τι θα συζητήσει με τον Γ. Φλωρίδη





