Ο Τζόνι Κας αποκτά τη δική του ταραντούλα
Ομάδα ειδικών αναγνώρισε 14 νέα είδη ταραντούλας και σε ένα από αυτά έδωσε το όνομα του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας.
Ομάδα ειδικών αναγνώρισε 14 νέα είδη ταραντούλας και σε ένα από αυτά έδωσε το όνομα του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας.
Η ταραντούλα είναι η διασημότερη οικογένεια αραχνών. Το μέγεθος, τα χρώματα και ο τρόπος που κινείται έχουν κάνει την ταραντούλα να γίνει πρωταγωνίστρια σε πολλά βιβλία και κινηματογραφικές ταινίες. Μέχρι σήμερα είχαν αναγνωριστεί 55 είδη ταραντούλας. Ομάδα ειδικών για διάστημα δέκα ετών συγκέντρωνε ταραντούλες των νοτιοδυτικών περιοχών της αμερικανικής ηπείρου και πραγματοποιούσε γενετικές αναλύσεις σε αυτές. Η ανάλυση περίπου τριών χιλιάδων ταραντούλων αποκάλυψε 14 νέα είδη αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 69.
Ένα από αυτά τα είδη εντοπίστηκε σε μια περιοχή κοντά στην φυλακή Φόλσομ στην Καλιφόρνια και διαθέτει έντονο μαύρο χρώμα. Τα μαύρα χρώματα της και η περιοχή που εντοπίστηκε οδήγησε τους ερευνητές στην απόφαση να της δώσουν το όνομα Aphonopelma johnnycashi προς τιμήν του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας. Ο Κας φορούσε πάντοτε μαύρα ρούχα και μια από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του ήταν το «Folsom Prison Blues» το οποίο λίγα χρόνια μετά τραγούδησε μέσα στη φυλακή στους κρατούμενους σε μια παράσταση που ηχογραφήθηκε και αποτέλεσε έναν από τους δίσκους σταθμούς στην καριέρα του.
Θοδωρής Λαΐνας
Βήμα Science
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Γιατί ο Μακρόν θέλει να δει τον Πούτιν – Σε ποιους στέλνει μήνυμα
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι