Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές οι δίαιτες θα σας παχύνουν

Αυτές οι δίαιτες θα σας παχύνουν

Οι σταρ χάνουν πολλά κιλά με αυτές τις δίαιτες αλλά συγχρόνως βάζουν την υγεία τους σε κίνδυνο.

Εύη Γεωργίου, All Things You Are (φωτό: shutterstock)

Η δίαιτα της Jennifer Aniston με παιδικές τροφές
Αποτελεί επινόηση της personal trainer Tracy Anderson. Η Anderson ισχυρίζεται ότι οι παιδικές τροφές μπορούν να «καθαρίσουν» τον οργανισμό και να τον βοηθήσουν να αποβάλει τις τοξίνες παράλληλα με την απώλεια βάρους. Η Aniston λοιπόν πέτυχε το στόχο της καταναλώνοντας 14 μερίδες παιδικής τροφής ημερησίως σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή.
Η αλήθεια: Κανείς δεν ξέρει γιατί η Anderson πιστεύει ότι οι παιδικές τροφές συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών. Ωστόσο είναι σίγουρο πως η άποψη αυτή δεν βασίζεται σε καμιά επίσημη επιστημονική έρευνα ή έστω σε σοβαρές ενδείξεις. Πολλοί γνωστοί διαιτολόγοι όπως ο Joy Bauer, συνεργάτης της εκπομπής Today του καναλιού NBC, κατακρίνουν τις δίαιτες που φέρονται να απαλλάσσουν τον οργανισμό από τις τοξίνες, υποστηρίζοντας ότι απλώς συμβάλλουν στην απώλεια υγρών και ότι είναι αναποτελεσματικές για την ουσιαστική απώλεια βάρους.
Αυτό που δημιούργησε η Anderson δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια δίαιτα με χαμηλή θερμιδική αξία, η οποία βοήθησε την Aniston να ξεφορτωθεί τα ανεπιθύμητα κιλά. Αν και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος όσον αφορά στην κατανάλωση παιδικών τροφών, υπάρχει η πιθανότητα με αυτή τη δίαιτα να καταναλώνεις υπερβολικά λίγες θερμίδες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια μυικης μάζας και λίπους, που θα μειώσει τη λειτουργία του μεταβολισμού σου. Ακόμη μπορεί να σε κάνει σούπερ κυκλοθυμική και πεινασμένη. Αν θες να χάσεις βάρος σταθερά και με ασφάλεια καλύτερα να τρως «πραγματικό» τρόφιμα, διατηρώντας παράλληλα ένα βιώσιμο θερμιδικό έλλειμμα.
Η μεθυσμένη δίαιτα της Lady Gaga
Όταν ρωτήθηκε για τις διατροφικές της συνήθειες η Lady Gaga παραδέχτηκε ότι ακολουθεί την «μεθυσμένη» δίαιτα, μια δίαιτα με την οποία ο σύντροφος της Luc Carl κατάφερε να χάσει 18 κιλά. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις. Ωστόσο δήλωσε ότι πίνει ουίσκι και ότι γυμνάζεται σε καθημερινή βάση, ακόμη κι αν βρίσκεται σε κατάσταση «hung over».
Η αλήθεια: Αν και η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο είναι αβλαβής, η Gaga παραδέχεται πως συχνά πίνει σε σημείο που είτε κάνει «κεφάλι» είτε είναι μεθυσμένη φτάνοντας έτσι σε κατάσταση «hangover». Δυστυχώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει πολλές καταστροφικές συνέπειες για το σώμα, όπως διαταραχές στη λειτουργία του παγκρέατος και του στομάχου, ηπατική ανεπάρκεια –η συχνότερη αιτία θανάτου των αλκοολικών – ή ζημιά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και φυσικά να οδηγήσει στον εθισμό και συγκεκριμένα στον αλκοολισμό.
Ας μην ξεχνάμε ότι το αλκοόλ βρίθει θερμίδων – μόνο ένα γραμμάριο αλκοόλ έχει επτά θερμίδες χωρίς να προσφέρει θρεπτικά συστατικά. Αν και μπορεί να σου φανεί διασκεδαστικό το να μεθάς στο όνομα και με τις ευλογιές της απώλειας βάρους, η διαδικασία αυτή είναι απλά ανθυγιεινή και φέρει πολυάριθμους και σοβαρούς κινδύνους.
H δίαιτα με λαχανόσουπα της Sarah Michelle Gellar
Για να χάσει γρήγορα κιλά, η Sarah Michelle Gellar ακολούθησε την αμφιλεγόμενη δίαιτα της «λαχανόσουπας», η οποία υπόσχεται άμεση απώλεια λίπους και βάρους με την κατανάλωση μιας ειδικής σούπας με βάση το λάχανο. Επιπλέον αυτή η δίαιτα έχει και άλλους περίεργους κανόνες, όπως το να μπορείς να φας μόνο ορισμένα λαχανικά ή φρούτα σε συγκεκριμένες ημέρες. Ακόμα χειρότερα, απαγορεύει πολλά άλλα τρόφιμα που θέτουν σε κίνδυνο την δήθεν λιποδιαλυτική ικανότητα της σούπας.
Η αλήθεια: Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό σε αυτή τη δίαιτα –εκτός από το ότι η εσύ η ίδια – οδηγείς τον εαυτό σου στη λιμοκτονία. Με μόνο 50 θερμίδες ανά μερίδα σούπας, οι περισσότεροι διαιτώμενοι δεν καταναλώνουν πάνω από 1000 θερμίδες ημερησίως, δηλαδή περίπου 200 θερμίδες λιγότερες από την μικρότερη συνιστώμενη ημερήσια θερμιδική πρόσληψη των 1200 θερμίδων.
Το να πεθαίνεις από την πείνα με σκοπό να χάσεις κιλά εκτός από επίπονο είναι και ανθυγιεινό. Σε βάθος χρόνου μπορεί να εμφανίσεις δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με την ασιτία ή τις διατροφικές διαταραχές, όπως προβλήματα διάθεσης, κατάθλιψη, κόπωση και ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Για τις γυναίκες, η παρατεταμένη αφαγία μπορεί επίσης να προκαλέσει αμηνόρροια, ή απώλεια περιόδου. Μην έχοντας την περίοδό σου αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας οστικής μάζας και στειρότητας.
Η δίαιτα με γκρέιπφρουτ της Brooke Shields
Πριν από κάθε γεύμα, ο εκάστοτε διαιτώμενος τρώει μισό γκρέιπφρουτ, το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει ένζυμα τα οποία καίνε το λίπος και συντείνουν στην απώλεια βάρους. Ωστόσο για να λειτουργήσει αυτή η δίαιτα, πρέπει να ακολουθήσεις το αυστηρό της διαιτολόγιο, το οποίο περιορίζει την ημερήσια πρόσληψη σε θερμίδες σε λιγότερο από 800 θερμίδες ημερησίως.
Η αλήθεια: Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σχετικά με το γκρέιπφρουτ, δηλαδή δεν υπάρχει – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – καμιά επιστημονική απόδειξη ότι περιέχει ένζυμα με λιποδιαλυτικη δράση. Αντίθετα, υπεύθυνη για την απώλεια βάρους είναι η ασιτία την οποία προκαλεί ο εκάστοτε διαιτώμενος στον εαυτό του, καθώς η θερμιδική πρόσληψη μπορεί να συγκριθεί με αυτή που το βιβλίο «Hunger Pains» ορίζει ως θερμιδική πρόσληψη των ατόμων που πάσχουν από νευρική ανορεξία.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ασιτίας της Μινεσότα, η πείνα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στην την υγεία ενός ατόμου, όπως σημαντική αύξηση των πιθανοτήτων για κατάθλιψη, κοινωνική απόσυρση, άμβλυνση της ικανότητας συγκέντρωση και αδυναμία κρίσης.
Η δίαιτα με Σιρόπι Σφενδάμου της Beyonce
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τον ρόλο της στο «Dreamgirls» η Beyonce έπινε ένα σιρόπι σφένδαμου για σχεδόν δυο εβδομάδες με σκοπό να μειώσει δραστικά το βάρος της. Το αφέψημα αυτό ήταν το μόνο που κατανάλωνε η Beyonce για δυο εβδομάδες και την οδήγησε στην απώλεια περισσότερων από 6 κιλών. Οι οπαδοί αυτής της δίαιτας υποστηρίζουν, πως ο χυμός, ο οποίος αποτελείται από σιρόπι σφενδάμου, χυμό λεμονιού και πιπέρι καγιέν, προκαλεί την αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού και παράλληλα αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Η αλήθεια: Το μυστικό πίσω από την απώλεια βάρους δεν είναι οι μαγικές ιδιότητες του χυμού, αλλά η ελλιπής κατανάλωση θερμίδων. Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη δίαιτα καταναλώνουν σχεδόν καθόλου θερμίδες, εκτός από την πολύ μικρή ποσότητα που περιέχεται στο αφέψημα. Συμπληρωματικά, το πιπέρι καγιέν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εκκένωση των εντέρων, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να χάσουν σημαντικά ποσά νερού.
Από διατροφικής άποψης η δίαιτα αυτή είναι τρομακτική. Οι διαιτώμενοι διατρέχουν τον κίνδυνο έλλειψης βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών, που μπορεί να επηρεάσει την υγεία ενός ατόμου πολυπλεύρως, όπως προκαλώντας ανεπιθύμητη απώλεια μυικής μάζας. Όταν χάνεις μυϊκή μάζα, ο μεταβολισμός σου μειώνεται, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια βάρους.

woman.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024