Ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΟΗΕ αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στην υπό πολιορκία πόλη Μαντάγια της Συρίας, όπου υπάρχουν αναφορές για κατοίκους που πεθαίνουν από την πείνα.

Κομβόι με είδη πρώτης ανάγκης επρόκειται να μεταφερθεί την Κυριακή στην πόλη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σύμφωνα με αναφορές κάποιοι από τους 40.000 κατοίκους της Μαντάγια κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, τρώνε ζώα και γρασίδι για να επιβιώσουν.

«Έλαβα την επιβεβαίωση ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει αύριο (Δευτέρα) το πρωί» είπε στο BBC, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Μελίσα Φλέμινγκ.

Την ίδια στιγμή ο Μπράις ντε λα Βίν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα περιέγραψε ως «ιδιαίτερα τρομακτική» την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Η οργάνωση έχει έρθει σε επαφή με γιατρούς μέσα στην Μαντάγια, οι οποίοι αναφέρουν ότι πάνω από 250 άνθρωποι υποφέρουν από «οξύ υποσιτισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Ντε Λα Βιν, 10 άτομα χρειάζονται άμεσα ιατρική φροντίδα διαφορετικά θα πεθάνουν.

Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή τροφίμων και φαρμάκων προς τη συριακή πόλη. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Βηρυττό, Τζιμ Μουίρ, η πρόσβαση σε μία πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία είναι πάντα μια δύσκολη επιχείρηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ