Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
12 θαυματουργές τροφές που ενεργοποιούν το μεταβολισμό

12 θαυματουργές τροφές που ενεργοποιούν το μεταβολισμό

Ο μεταβολισμός εξαρτάται εν μέρει από την κληρονομικότητα, αλλά μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε φυσικά, με σωστή διατροφή. Οι ουσίες που χρειαζόμαστε και που αυξάνουν την ικανότητα του σώματος για καύση λίπους, βρίσκονται στην παρακάτω λίστα. Γκρέιπ-φρουτ Η κατανάλωσή του δημιουργεί μεταγευματική θερμογένεση, που σημαίνει πώς ο οργανισμός αυξάνει τις καύσεις κατά την πέψη. Εναλλακτικά μπορείτε […]

Ο μεταβολισμός εξαρτάται εν μέρει από την κληρονομικότητα, αλλά μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε φυσικά, με σωστή διατροφή. Οι ουσίες που χρειαζόμαστε και που αυξάνουν την ικανότητα του σώματος για καύση λίπους, βρίσκονται στην παρακάτω λίστα.

Γκρέιπ-φρουτ
Η κατανάλωσή του δημιουργεί μεταγευματική θερμογένεση, που σημαίνει πώς ο οργανισμός αυξάνει τις καύσεις κατά την πέψη. Εναλλακτικά μπορείτε να πίνετε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού, διαλυμένο σ’ ένα ποτήρι νερό, κάθε πρωί.

Ασπράδι
Τα ασπράδια των αυγών είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία βοηθούν το μεταβολισμό, υποστηρίζει ο διατροφολόγος David Grotto. Τα αυγά επίσης έχουν πρωτεΐνες και βιταμίνη D.

Άπαχο κρέας
Το άπαχο κρέας είναι πηγή σιδήρου και η έλλειψη του μετάλλου, μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Να καταναλώνετε 3 έως 4 μερίδες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το κοτόπουλο ή τα ενισχυμένα δημητριακά.

Σολομός
Αποτελεί σημαντική τροφή αυτής της λίστας, καθώς είναι πολύ πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά, τα οποία όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό αλλά επίσης προσφέρουν πολλά στην επιδερμίδα.

Νερό
Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται ακόμη κι αν είμαστε ελαφρά αφυδατωμένοι, λέει ο ο Dr. Scott Isaacs, του Emory University School of Medicine.Συστήνει να πίνουμε κρύο νερό, που που ωθεί τον οργανισμό να καίει περισσότερες θερμίδες για να το ζεστάνει. Επίσης, ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα γεμίζει το στομάχι και δίνει αίσθηση πληρότητας.

Μπαχαρικά
Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Laval στο Κεμπέκ του Καναδά, η κατανάλωση μπαχαρικών (π.χ. κανέλα, κάρυ, μαύρο πιπέρι, τζίντζερ) συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης λίπους. Οι ειδικοί, πάντως, συμβουλεύουν να μην το παρακάνουμε και να περιοριζόμαστε σε 1 κουταλάκι του γλυκού ημερησίως.

Πιπεριές τσίλι
Περιέχουν καψαϊκίνη, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που επιταχύνει τον μεταβολισμό και μειώνει την όρεξη, λέει ο Isaacs. Προτείνει να προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι σε ένα από τα γεύματά μας, μία φορά την ημέρα. Οι πιπεριές τσίλι είναι επίσης πηγή βιταμίνης C.

Καφές
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο στο περιοδικό Physiology & Behaviorαπέδειξε ότι ο μέσος μεταβολικός ρυθμός των ατόμων που έπιναν καφέ με καφεΐνη ήταν 16 % υψηλότερος από εκείνων που κατανάλωναν ντεκαφεϊνέ.

Πράσινο τσάι
Το ρόφημα αυτό, περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά όπως οι κατεχίνες, που βοηθούν στην καύση του λίπους, σύμφωνα με έρευνα.

Γάλα
Ο Michael Zemel, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Διατροφολογίας του Πανεπιστήμιου του Τενεσί, έκανε έρευνες που δείχνουν ότι η κατανάλωση ασβεστίου μπορεί να βοηθήσει το σώμα να μεταβολίσει το λίπος πιο αποτελεσματικά.

Προϊόντα ολικής αλέσεως
Βοηθούν το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος επειδή κάνει περισσότερη προσπάθεια απ’ ότι για τα επεξεργασμένα δημητριακά (π.χ. άσπρο ψωμί και ζυμαρικά) για να τα διασπάσει. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες (π.χ. καστανό ρύζι, βρώμη).

Φακές
Το 20% περίπου των γυναικών έχουν έλλειψη σιδήρου, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της διαμέτρου της μέσης. Ο οργανισμός δεν λειτουργεί αποτελεσματικά στο κάψιμο θερμίδων όταν του λείπει αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Ένα φλιτζάνι φακές, καλύπτει το 35% των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο.

gamos.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024