
Σικάγο: Απομάκρυνση του αστυνομικού διοικητή μετά την δολοφονία Αφροαμερικανού
Ο δήμαρχος του Σικάγο Ραμ Εμάνουελ απομάκρυνε τον διοικητή της αστυνομίας της πόλης μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δολοφονία 17χρονου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό. Ο Εμάνουελ ανακοίνωσε την απόφασή του να διώξει τον αστυνομικό επιθεωρητή Γκάρι ΜακΚάρθι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι ο δήμαρχος τον στηρίζει.
Ο δήμαρχος του Σικάγο Ραμ Εμάνουελ απομάκρυνε τον διοικητή της αστυνομίας της πόλης μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δολοφονία 17χρονου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό.
Ο Εμάνουελ ανακοίνωσε την απόφασή του να διώξει τον αστυνομικό επιθεωρητή Γκάρι ΜακΚάρθι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι ο δήμαρχος τον στηρίζει.
Διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του ΜακΚάρθι για τον χειρισμό της δολοφονίας του Λακουάν ΜακΝτόναλντ, ο οποίος πυροβολήθηκε 16 φορές από λευκό αστυνομικό τον Οκτώβριο του 2014.
Το βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του νεαρού Αφροαμερικανού δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με δικαστική εντολή.
Αμέσως ξέσπασε κύμα ειρηνικών διαδηλώσεων.
Ο αστυνομικός Τζέισον Βαν Ντάικ κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού.
Ο ΜακΚάρθι υπήρξε αστυνομικός διοικητής από τον Μάιο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βίντεο ντοκουμέντο – Ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ από συμμορία νεαρών που δρούσε στα βόρεια προάστια στη Αττικής
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός 29-36: Μεγάλο διπλό για τους Πειραιώτες – Ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά
- Αποστολάκη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως προστάτης των νοικοκυριών
- LIVE: Μονακό – Ολυμπιακός
- Θεοδωρικάκος: Έτοιμο το νομοσχέδιο για το πλαφόν στις χρεώσεις των δανείων
- Υποκλοπές: Καταδικάζει έντονα την αρχειοθέτηση – «θάψιμο» Τζαβέλλα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά



