H Google επεκτείνεται στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών
Η Google φαίνεται πως θέλει να βάλει την κατάθλιψη να καθίσει στο ψυχιατρικό ντιβάνι: ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας αποχώρησε από το πόστο του για να ενταχθεί στην ομάδα της Google Life Sciences.
Η Google φαίνεται πως θέλει να βάλει την κατάθλιψη να καθίσει στο ψυχιατρικό ντιβάνι: ο Τόμας Ίνσελ, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας αποχώρησε από το πόστο του για να ενταχθεί στην ομάδα της Google Life Sciences.
Το τμήμα Υγείας της Google, μέλος του νεοσύστατου ομίλου Alphabet που καλύπτει σαν ομπρέλα όλες τις δραστηριότητες της Google, συνεργάζεται ήδη με το γίγαντα της φαρμακοβιομηχανίας Novartis για την ανάπτυξη ενός φακού επαφής που παρακολουθεί τα επίπεδα του σακχάρου στα δάκρυα. Συνεργάζεται επίσης με την Johnson & Johnson για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς χειρουργικών ρομπότ.
Τώρα επεκτείνεται στις ψυχικές παθήσεις. Σχολιάζοντας στο δικτυακό τόπο του Nature την πρόσληψη του Ίνσελ από την Google, ο Στίβεν Χάιμαν, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (NIMH), εκτιμά ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ρόλο να παίξουν σε αυτό το ερευνητικό πεδίο.
Διαβάστε επίσης:
Μια προσέγγιση που θα μπορούσε δυνητικά να ακολουθήσει η Google Life Sciences είναι η παρακολούθηση των ασθενών. Τα συμπτώματα της κατάθλιψης, για παράδειγμα, συχνά αυξομειώνονται σε ημερήσια βάση και είναι δύσκολο να αξιολογηθούν σωστά στη διάρκεια μιας απλής ιατρικής επίσκεψης. Η συνεχής παρακολούθηση του ύπνου τους ή της διαδικτυακής τους δραστηριότητας θα μπορούσε ίσως να δώσει μια καλύτερη εικόνα.
Ο Τόμας Ίνσελ ήταν διευθυντής του NIMH από το 2012 και έγινε γνωστός για τις δραστικές παρεμβάσεις του: μεταξύ άλλων σταμάτησε τη χρηματοδότηση ερευνών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων χωρίς να διερευνούν το φυσιολογικό υπόβαθρο των ψυχικών ασθενειών· και επέκτεινε τις έρευνες που ξεπερνούν τα διαγνωστικά κριτήρια του DSM, του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών, το οποίο θεωρείται η «Βίβλος της Ψυχιατρικής».
Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το όνομά της πριν από 18 χρόνια
- Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)



