Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 τρόποι που η γιόγκα μας βοηθάει στην καθημερινότητα

5 τρόποι που η γιόγκα μας βοηθάει στην καθημερινότητα

Αννιώ Παυλοπούλου Breath in, breath out Το πρώτο πράγμα που μας συμβαίνει χωρίς γνώση, χωρίς καθοδήγηση είναι να αναπνέουμε. Στην πορεία της ζωής μας ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το οξυγόνο για τον εγκέφαλο αλλά και το μυϊκό μας σύστημα. Η σωστή αναπνοή είναι από τις βασικές –αν όχι η θεμελιώδης –αρχές της γιόγκα. Δοκίμασε όταν […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Breath in, breath out
Το πρώτο πράγμα που μας συμβαίνει χωρίς γνώση, χωρίς καθοδήγηση είναι να αναπνέουμε. Στην πορεία της ζωής μας ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το οξυγόνο για τον εγκέφαλο αλλά και το μυϊκό μας σύστημα. Η σωστή αναπνοή είναι από τις βασικές –αν όχι η θεμελιώδης –αρχές της γιόγκα. Δοκίμασε όταν είσαι αγχωμένη ή πιεσμένη να κλείσεις τα μάτια και να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου. Θα διαπιστώσεις πόσο θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις αλλά και να σκεφτείς καθαρά. Προσπάθησε η εισπνοή και η εκπνοή να διαρκούν τον ίδιο χρόνο.
Out of your mind
Η διαδικασία του διαλογισμού, το «άδειασμα» του μυαλού από δηλητηριώδεις σκέψεις –κάτι που υπηρετεί η μεθοδολογία της γιόγκα –επιτρέπει στο συναίσθημα να ισχυροποιηθεί και να ενεργοποιηθεί. Έτσι, κάθε αρνητική σκέψη φεύγει και «χαϊδεύουμε» το σώμα και την ψυχή μας, ακούμε καλύτερα το σώμα μας και κόβουμε κακές συνήθειες, βοηθάμε τον οργανισμό μας να εκκρίνει ουσίες που προσφέρουν χαρά.
Σωματικές σχέσεις
«Sthira sukham asanam», σημαίνει «σταθερή και χαρούμενη στάση σώματος». Εν ολίγοις, μην ξεχνιέσαι και υιοθετείς στάσεις στο σώμα σου που σε πιέζουν και σε στεναχωρούν – ορισμένες καμπουριάζουν ακόμη και γιατί ντρέπονται για το στήθος τους. Ακόμη και αν η δουλειά σας είναι καθιστική αφιερώστε 5 λεπτά για να «βολευτείτε».
Ευεξία
Το άγχος και το στρες είναι καταστάσεις που καταγράφονται και στο ίδιο μας το σώμα. Όταν τεντωνόμαστε και επιτρέπουμε στο αίμα να κυκλοφορήσει παντού με δυναμική αισθανόμαστε αμέσως μια ηρεμία που μας βοηθά να διαχειριστούμε κάθε πρόβλημα, να ενισχύσουμε την απόδοση του μυαλού μας.
Ισχυρή άμυνα
Για να επιτύχεις τις στάσεις της γιόγκα χρειάζεται επιμονή, υπομονή και ισορροπία. Ο,τι καλύτερο δηλαδή για να αντιμετωπίσεις τις όποιες μικρές καθημερινές αναποδιές.

gamos.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024