Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάννες 2015: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι, οι αποδοκιμασίες, η Έιμι και η Carol

Κάννες 2015: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι, οι αποδοκιμασίες, η Έιμι και η Carol

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες για το Sea of Trees την νέα ταινία του Γκας Βαν Σαντ με πρωταγωνιστή τον Μάθιου ΜακΚόναχι. Η κριτική «κατακεραύνωσε» την ταινία του Βαν Σαντ και ο πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στο θέμα. Θετικά σχόλια απέσπασε η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, Mi Madre, ενώ ο Ασίφ Καπάντια πρόβαλε το ντοκιμαντέρ για την Έιμι. Οι περισσότεροι το αγάπησαν, κάποιοι άλλοι όχι. Εγκωμιαστικά ήταν και τα πρώτα σχόλια για το Carol του Τοντ Χέινς. Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες για το Sea of Trees την νέα ταινία του Γκας Βαν Σαντ με πρωταγωνιστή τον Μάθιου ΜακΚόναχι. Η κριτική «κατακεραύνωσε» την ταινία του Βαν Σαντ και ο πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στο θέμα. Θετικά σχόλια απέσπασε η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, Mi Madre, ενώ ο Ασίφ Καπάντια πρόβαλε το ντοκιμαντέρ για την Έιμι. Οι περισσότεροι το αγάπησαν, κάποιοι άλλοι όχι. Εγκωμιαστικά ήταν και τα πρώτα σχόλια για το Carol του Τοντ Χέινς.

Η φιλμογραφία του Γκας Βαν Σαντ θεωρείται άνιση. Για κάθε Elephant υπάρχει και ένα ριμέικ του Ψυχώ, για κάθε My own Private Idaho υπάρχει και ένα Finding Forrester. Η νέα ταινία του, The Sea of Trees (η θάλασσα των δέντρων) προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών, όπου θεωρήθηκε μία από τις χειρότερες ταινίες της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη και ήταν η πρώτη ταινία που αποδοκιμάστηκε φέτος τόσο έντονα στην Κρουαζέτ.

Ο κριτικής της Telegraph την χαρακτηρίζει «ψεύτικη και βεβιασμένη», για κακής ποιότητας «υπερευαίσθητο και δυσάρεστο μυστικισμό που δικαίως και με πάθος αποδοκιμάστηκε στις Κάννες» κάνει λόγο ο Σκοτ Φούντας, κριτικός του Variety, ενώ ο κριτικός του Guardian μιλά για «ενοχλητικό και ανειλικρινές μελό». Η υπόθεση θέλει έναν άνδρα να πηγαίνει σε ένα δάσος όπου συνηθίζουν να πηγαίνουν όσοι επιθυμούν να αυτοκτονήσουν, όπου συναντά έναν άνδρα που έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και αποφασίζει να τον μεταφέρει σε ένα σημείο με ασφάλεια.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της προβολής, ο Μάθιου ΜακΚόναχι είπε ότι οι θεατές έχουν δικαίωμα τόσο να αποδοκιμάσουν μία ταινία, όσο και να χειροκροτήσουν όρθιοι, ενώ ο Γκας Βαν Σαντ παραδέχθηκε ότι διάβασε μία κριτική, υπέθεσε ότι έτσι κάπως θα είναι οι περισσότερες και του έφυγε το άγχος.

Το Σάββατο προβλήθηκε, επίσης το Mi Madre, η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, με πολλούς κριτικούς να χαιρετίζουν την επιστροφή του στο καλό σινεμά μετά Το Δωμάτιο του Γιου Μου. Στην ταινία κεντρικός χαρακτήρας είναι μία γυναίκα σκηνοθέτης που καλείται να τα βγάλει πέρα με την έφηβη κόρη της, την μητέρα της και μία περίεργη χολιγουντιανή ηθοποιό.

Ο Σκοτ Φούντας του Variety μιλά για μία «ζεστή, αστεία, πολύ συγκινητική» ταινία, ο Πήτερ Μπράντσο του Guardian χαρακτηρίζει την ταινία «ζεστή, πνευματώδη και γοητευτική» και της χαρίζει τέσσερα αστεράκια. Ο κριτικός της Telegraph δηλώνει λιγότερο εντυπωσιασμένος, τονίζοντας ότι ο Τζον Τορτούρο αξίζει τέσσερα αστεράκια, αλλά το υπόλοιπο καστ αυτού του «ληθαργικού οικογενειακού δράματος» δεν είναι τόσο καλό.

Ο Νάνι Μορέτι ισχυρίστηκε ότι αν και η ταινία αφορά έναν σκηνοθέτη, δεν σκέφτηκε ποτέ τον εαυτό του για τον ρόλο. «Ο βασικός χαρακτήρας έπρεπε να είναι γυναίκα. Αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλο μέρος του εαυτού μου στη Μαργκερίτα, ενώ ο αδελφός της Τζιοβάνι είναι ο άνθρωπος που θα ήθελα να είμαι».

Στις Κάννες προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού και το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια (Senna) για την Έιμι Γουαϊνχάουζ, το οποίο αποκήρυξε η οικογένεια της διάσημης τραγουδίστριας. Η ταινία του Καπάντια συγκέντρωσε ως επί το πλείστον θετικά σχόλια, με τον Πήτερ Μπράντσο του Guardian να του δίνει πέντε αστεράκια και να το χαρακτηρίζει «τραγικό αριστούργημα».

Όταν οι Κάννες ερωτεύτηκαν την Κάρολ

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Τοντ Χέινς συγκέντρωσε εγκωμιαστικά σχόλια και μαζί με το The Lobster και το Son of Saul θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα.

To Playlist γράφει: «Φτιαγμένο από κρυστάλλινα και καταπιεσμένα δάκρυα, γυρισμένο αενάως μέσα από παράθυρα και καθρέφτες και μισοκλεισμένες πόρτες, το Carol του Τοντ Χέινς είναι μία ιστορία αγάπης που ξεκινά σαν μια στάλα, διογκώνεται σταδιακά σε έναν χείμαρρο και τελικά εκρήγνυται στις όχθες της καρδιάς σας».

Εξαιρετικά σχόλια απέσπασε και η πρωταγωνίστρια Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία ξεκινά μια μακρά πορεία που μπορεί να τη φέρει μέχρι τα Όσκαρ.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024